Ereğli´de 22 Temmuz 1996 tarihinde ´Seç Haber´ olarak yayın hayatına başlayan ve daha sonra Yenihaber adını alarak yayın hayatını sürdüren Yenihaber Gazetesi 15. yaşını kutluyor.
Ereğli ilçesinde yayın hayatını sürdüren Yenihaber Gazetesi 14. yılını geride bırakarak, 15. yayın yılına başlıyor.
Yenihaber Gazetesi Kurucusu Süleyman Kulaksız, her zaman insana, emeğe, düşüncelere, inançlara saygı anlayışı ile yayın hayatını sürdüren Yenihaber Gazetesinin 15. yayın yılına başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, &[#]8221;İlk sayısı 22 Temmuz 1996 tarihinde ´Seç Haber´ olarak yayın hayatına başlayan gazetemiz, daha sonra Yenihaber adını aldı. Kuruluşundan bu yana geçen yıllar içinde insana, düşünceye ve ulusal değerlere saygı anlayışı içinde ilkeli yayın anlayışı ile bölgenin saygın gazeteleri arasında yerini almayı başarmıştır. Doğru, ilkeli, güvenilir ve objektif habercilik anlayışı ile üslendiği görevi başarı ile sürdüren gazetemiz, Ereğli´de üç ´ Vasıflı Gazete´den biri olma başarısını göstermiştir. Yenihaber, devletin de gazete kabul ettiği ve resmi ilanları yayınlattığı bir gazete kimliğine sahiptir&[#]8221; dedi.
Yenihaber Gazetesinin yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen yayın hayatını genç ve dinamik bir ekiple sürdürdüğünü belirten Kulaksız, &[#]8221;14 sene önce Kdz. Ereğli´de yayın hayatına ´Seç Haber´ ismiyle başlayan gazetemiz, günlük gazete olarak ´Yeni Haber´ adıyla, yayın hayatında yaşanan sıkıntılara rağmen devam etmeye çalışmaktadır. Yeni Haber Gazetesi genç ve dinamik kökenli kadrosu ile tecrübesini her geçen gün arttırmaktadır. Yaşanan ekonomik krizlerden çoğu iş sektöründe olduğu gibi nasibini alan gazetemiz ayrıca üç sene önce uygulanmaya başlayan ´Yeni Basın Yasaları´ gereğince de yerel ve yaygın basının haber özgürlüğü kapsamında, kısıtlanmasından da oldukça etkilenmektedir. Ancak tüm zorluklara rağmen kamuoyuna karşı tarafsız haber aktarma sözünü sürdüren gazetemiz, toplumun ilgi ile takip ettiği gerek yerel, gerek bölgesel gerekse genel kapsamlı haberleri sitesiyle birlikte aktarmaya devam etmiştir&[#]8221; dedi.
Gazetenin kuruluşundan bu yana insana saygı, emeğe saygı ve düşünceye saygı anlayışından hiçbir zaman taviz vermediğini belirten Kulaksız, &[#]8220;Haber anlayışını bilgi ve araştırma ile birleştiren gazetemiz, örnek bilgi aktarımları ile de birçok olumlu habere imza atmıştır. İlk gün yazdığımız ´Farklıyız, Karşıyız, Saygılıyız´ sözümüzün açılımındaki bazı gazetelerin yayın akışı ile aramızdaki farkı koruduk. Her zaman insana, emeğe, düşüncelere, inançlara saygılı olduk. Her türlü yanlışlığın ve haksızlığın önüne geçmek amacıyla vatandaşın sesini yetkililere duyurmak için elimizden geleni usulüne göre yapmaya çalıştık. Değişen teknolojik sisteme ayak uydurmaya çalışan gazetemiz, bilgisayar sistemli ofset tesislerine imkanlar dahilin de yatırımlar yaparak, imkanlarını ilerletmeye çalışan Yeni Haber´in en son projeleri arasında yer alan, renkli basın sisteminin alt yapı faaliyetlerine de devam etmektedir. Habercilik ve gazete çıkarmak iş bölümleri ile tam anlamıyla bir ekip işi olduğu için yerel, bölgesel ve yaygın basın ile televizyon haberleri de takip edilmekte ve sık şekilde toplantılar gerçekleştirilerek gündemdeki haberler takip edilmektedir. Merkezi Kdz. Ereğli´de olan Yeni Haber, Ereğli, Alaplı, Zonguldak ve Kozlu´da tüm yetkililere ve yüzlerce kişiye ulaşmaktadır. Bölge dağılımının yanı sıra İstanbul ve Ankara´ya kadar ulaşan gazetemiz, etkin haberleri ve bilgi akışkanlığı ile vatandaşın sesini kitlelere ulaştırmaktadır. 2005 yılından itibaren sayfa sayısını 2 adet arttırarak 8 sayfaya çıkartan gazetemiz, güncel haberlerin dışında sağlık bölümü ile halkı bilgilendirmeye devam etmektedir.Okurlarımıza daha hızlı ve güncel gelişim ve sıcak haber hizmetlerini verebilmek adına www.eregliyenihaber.com adresiyle de internet üzerinden bazı haber aktarımları güncellemeler ile yapmaktadır. Yenihaber´in bugünlere ulaşmasında katkıda bulunan, emeği geçen herkese; sevgili okuyucularımıza, eski ve yeni abonelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi