Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaydamar Mahallesi ile Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;nde yapılan yol çalışmalarını inceleyerek, coğrafi şartların zorluğu nedeniyle yıllardır yol yapılmayan mahallelere yol yaparak devrim yaptıklarını söyledi.



Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, dün Çaydamar Mahallesi ve Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;nde yol çalışmalarını inceledi. İncelemelere ilk olarak Çaydamar Mahallesi&[#]8217;nden başlayan Başkan Eşref, Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısı nedeniyle hizmetin zor olduğunu ancak mahalle sakinlerine verdiği sözü yerine getirerek yollarda devrim yaptıklarını söyledi. Mahallelinin yol sorununu giderdiklerini belirten Başkan Eşref, &[#]8220;Çaydamar Mahallesi hizmet almamış sokaklardan bir tanesidir. İbrahim Terzi Sokak ile Filiz Sokak arası bağlandı. Buradan da Çevik Kuvvet&[#]8217;in oraya bağlanacak. Çevik Kuvvet&[#]8217;in üstünden geçen çıkmaz sokak bu sokakla Şirin sokak&[#]8217;ın arasındaki bağlantısını yapıyoruz. Yaptığımız yer yaklaşık 600 metre ve çok engebeli bir yer. Bu yerleri yapmak bana nasip oldu. Bu yolları bağlama zamanı gelmişti ve yapmaya başladık. Burada sadece istinat duvarları kaldı. Burası çok zor bir işti ve hizmet almayan bir bölgeden başladık. Hizmet çok güzel bir şekilde yapılmış olacak. Bu hizmetimizi en güzel şekilde yapıp Çaydamar Mahallesi halkımıza sunmuş olacağız&[#]8221; dedi.
50 yıldır mahallelerine yol beklediklerini belirten mahalle sakinleri ise, Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e seçim öncesi verdiği sözü tuttuğu için ve çalışmaları başlattığı için teşekkür ettiler.
&[#]8216;Çalışmalardan yüzde 40&[#]8217;lık tasarruf yaptık&[#]8217;
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile Tepebaşı Mahallesi Hasan Karabacak Sokak arasında bulunan bağlantı yolunda devam eden betonlama çalışmalarını da yerinde inceleyen Belediye Başkanı İsmail Eşref, çalışmalardan tasarruf yaptıklarını belirtti.
Betonlama işlemini kendi trans mikserleriyle yaparak yüzde 40&[#]8217;lık bir tasarruf yaptıklarını belirten Başkan Eşref, göreve gelmeden önce vermiş olduğu karar ile öncelikli hedeflerinin hizmet almamış mahallere hizmet götürmek olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Başkan Eşref konuşmasında, &[#]8220;İşte Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;ne bağlı Hasan Karabacak Sokağı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne bağlayan ve 8-10 yıl önce yine bizim açtığımız yolun betonlaması da yine bizlere nasip oldu. Mevki olarak Askent ve Zaferkent gibi kooperatiflerimizin bulunduğu bu yoldan Tepebaşı Mahallesi, Yeşilmahalle ve Yenimahalle&[#]8217;deki vatandaşlarımızı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne buradan taşımayı planlıyoruz. Ham yolları açarken, beton yolda yapıyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Başkan Eşref yaptığı değerlendirmede, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta hizmet vermek çok zor. Engebeli bir yapısı var. Çaydamar mahallesi hizmet almamış sokaklardan bir tanesidir. İbrahim Terzi sokakla Filiz sokak arası bağlandı. Buradan da Çevik Kuvvet&[#]8217;in oraya bağlanacak. Çevik Kuvvet&[#]8217;in üstünden geçen çıkmaz sokak ve bu sokakla Şirin Sokak arasındaki bağlantısını yapıyoruz. Yaptığımız yer yaklaşık 600 m ve çok engebeli bir yer. Bu yerleri yapmak bana nasip oldu. Bu yolları bağlama zamanı gelmişti ve yapmaya başladık. Burada sadece istinat duvarları kaldı. Burası çok zor bir işti ve hizmet almayan bir bölgeden başladık. Hizmet çok güzel bir şekilde yapılmış olacak. Bu hizmetimizi en güzel şekilde yapıp Çaydamar Mahallesi halkımıza sunmuş olacağız&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Tepebaşı Mahallesine bağlı Hasan Karabacak Sokak&[#]8217;ta incelemelerde bulundu.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, üç ay içerisinde ham yol ve beton atma çalışmalarını tamamlayarak Zonguldak&[#]8217;ın yol sorununu gidermeyi hedeflediklerini söyledi. Eşref, &[#]8220;İşte Tepebaşı Mahallesi&[#]8217;ne bağlı Hasan Karabacak Sokağı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne bağlayan ve 8-10 yıl önce yine bizim açtığımız yolun betonlaması da yine bizlere nasip oldu. Mevki olarak Askent ve Zaferkent gibi kooperatiflerimizin bulunduğu bu yoldan Tepebaşı Mahallesi, Yeşilmahalle ve Yenimahalle&[#]8217;deki vatandaşlarımızı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne buradan taşımayı planlıyoruz. Ham yolları açarken, beton yolda yapıyoruz. Beton yol yaparken benim 10-12 yıl önce almış olduğum trans mikserleri kullanıyoruz. Bu trans mikserler bir süre boşta kaldı ama şimdi o mikserler bakımı yapılarak kullanılıyor. Hani bugüne kadar geçimimizi sağlamalıyız diyorduk ya, artık Haziran ayından itibaren önümüzdeki üç ay içerisinde ham yol ve beton atma işlemlerini tamamlayarak, Zonguldak&[#]8217;ta yol sorununu gidermeyi hedefliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi