Zonguldak Demokrasi Platformu Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni (KGD) ziyaret ederek, Zonguldak Adliye Binası önünde gazetecilerin engellenmesine karşı gösterilen tepkiye destek verdi.
Demokrasi Platformu ve bağlı demokratik kitle örgütlerinin başkan ve temsilcilerinin katıldığı ziyarette KGD Başkanı Atilla Öksüz&[#]8217;ün yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve üye gazeteciler bulundu.
Öksüz, açıklamaya gerekçe nedenler hakkında heyeti bilgilendirirken Zonguldak&[#]8217;ta ve ilçelerinde bu tarz olayların azalma göstermesine karşın devam ettiğini, gazetecilerin kişi hak ve hürriyetlerine saygı duymasının ötesinde kişi ve kurumlarında aynı saygıyı göstermek olduğunu söyledi. KGD olarak mesleki kaliteyi arttırma ve gazeteciliğe bakış açısını değiştirme çabalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Öksüz, Demokrasi Platformu üyelerine desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Demokrasi Platformu adına konuşan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ise gazetecilerin kendilerini daha fazla sorguladığı böyle bir dönemde Zonguldak Adliye Binası önünde yaşananların demokrasi ile bağdaşmadığını, medyada aranan kalite anlayışını baltalayacağını söyledi. Gazetecilerin herkesin sesi olduğunu ve engellemelerin anlamsız ve gereksiz olduğunu belirten Kaymakçı; &[#]8220;Böyle bir durumda basın emekçilerini yalnız bırakamayız. Gazetecilerin çalışma güvencesini sağlaması gereken kişi ve kurumların gözü önünde bu olayların, engelleme ve tehditlerin yaşanmasını kimse hoş karşılayamaz, görmezden gelemez. Gazetecilerin uğradığı bu baskı ve tehditlerle birlikte kurumların duyarsızlığını da kınıyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi