Alaplı´ya bağlı Ahiler köyü Dürgelli Mahallesi´nde tavuklarını çalan tilkinin yavrusunu çalan Muhterem Atatay&[#]8217;a (46) Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı ekipler tarafından 228 TL para cezası kesildi.
Alaplı ilçesine bağlı Ahiler köyü Dürgelli Mahallesi´nde ikamet eden Muhterem Atatay (46) son bir ay içerisinde 20 tavuğunu çalan tilkiye kızarak dikkatli izini sürerek tilkinin barındığı yeri tespit etmiş ininde köşeye sıkıştırarak tilkinin kaçması üzerine yavrusunu yakalamıştı. Haberin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Zonguldak Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı ekipler Atatay&[#]8217;ın Alaplı İlçesi Ahiler Köyü Dürgelli mahallesindeki köyüne gelerek yasal işlem başlattı.
Muhterem Atatay&[#]8217;a doğadaki hayvanı esir almadan cezai müeyyide uygulandı. Tilki yavrusu ekipler tarafından doğaya salıverilirken Zonguldak Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı ekipler tarafından Muharrem Atatay&[#]8217;a (46) Kara Avcılığı Kanunu&[#]8217;na göre 228 TL para cezası kesildi.
Tilki yavrusunu çalan Muharrem Atatay, bundan sonra tavuklarını çalmaya gelecek olan tilkilere karşı kılını bile kıpırdatmayacağını belirterek &[#]8220;Güler misin? Ağlar mısın bir durumla karşı karşıya geldim, tilkiye yaşam hakkı var tavuklara yaşam hakkı yok, bundan sonra tilkiler gelip yemlemeye çıkan tavuklarımı gözümün önünde evimin önünden alsalar hiçbir harekette bulunmam, tavuğumu yiyen tilkiye ceza vermek isterken ben ceza yedim, yeter ki tilkilere bir şey olmasın&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi