Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;tan şok açıklamalar:





&[#]8216;CHP bu kadroyla iktidar olursa

insanlar fare yemeye muhtaç olur&[#]8217;

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ilıksu Tesisleri&[#]8217;nin Belediye&[#]8217;den alınarak ihaleye çıkartılmak istenmesine; &[#]8220;Sahtekarlık, başka bir şey değil. O zaman &[#]8216;kararımızı verdik, aldık&[#]8217; deseler sıkıntı yoktu. Bana 110 bin TL&[#]8217;lik masraf ettirdiler&[#]8221; şeklinde tepki gösterdi.



Bakanlarla birlikte olduğu törenin ardından Ak Parti&[#]8217;ye geçeceği yolundaki açıklamalara sert yanıtlar veren Başkan Bektaş,&[#]8220;CHP bu kadroyla iktidar olursa insanlar fare yemeye muhtaç olur&[#]8221; diyerek, tartışma yaratacak bir söz söyledi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ilıksu Plaj ve tesislerinin işletmesinin Kozlu Belediyesi&[#]8217;nden alınarak ihaleye çıkarılmasına tepki gösterdi. Ak Parti&[#]8217;ye geçiş söylentilerini sert bir dille eleştiren Başkan Bektaş, &[#]8220;Ali Bektaş, yeşil ışık yakmaz, aba altından sopa göstermez. Yapacaksa bodoslama yapar. &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;a hiçbir çivi çakılmadı. Zonguldak, geri gidiyor. Zonguldak köy gibi oldu&[#]8217; diyoruz. Zonguldak&[#]8217;a bir iş yaptırmak isteyen insanları da asıl özündeki konuyu kapıp, başka bir konuya bakma hastalığı, Zonguldak&[#]8217;ın geride kalmasının tek sebebidir. Ali Bektaş, Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin Bakanını karşıladı. Açılış vardı, gereğini yaptık. Merkezi hükümetten, devletinden hangi Bakan gelirse gelsin, aynı şekilde karşılarım. Burada amaç üzüm yemek, asla bağcıyı dövmek değildir. Bir Bakan gelince eleştirip, kafasını yormak yerine, devletin hükümetin bütçesinden Zonguldak&[#]8217;a ne kaynak aktarabiliriz sevdası içerisinde olmalıyız. Bizim yaptığımız da o. Biz yaptık mı adam gibi yaparız. Hangi partiye geçiyorsak da adam gibi söyleriz. Bunu bir Bakan&[#]8217;ın açılışına alet etmeyiz. Biz her zaman gelen misafiri, saygı ve sevgiyle karşılarız. Bunun altında başka bir şey aramanızın anlamı yok. Kozlu&[#]8217;nun menfaati için her şeyi yaparım&[#]8221; dedi.


Ali Bektaş, hakkındaki Ak Parti&[#]8217;ye geçme söylentilerini etik bulmadığını söyleyen CHP&[#]8217;lileri de ağır bir dille eleştirdi. Kimsenin kendisine etik kurallarını öğretemeyeceğini vurgulayan Başkan Bektaş; &[#]8220;Ali Bektaş oraya geçer, siyasi etik olmaz diyerek bana kimse etik öğretmesin. Ben bu memleketteki siyasi etikleri de biliyorum. Sosyal demokrat olup da hırsız kafalı insanları da biliyoruz. Sosyal Demokrat olup da bu memlekete bir çivi bile çakmayan insanları da biliyoruz. Sosyal, demokrat olup da daha babasının cenazesine gitmeyen adamları da biliyoruz. Ben siyasi etik derdinde de değilim. Ben Zonguldak, Kozlu derdindeyim. Kime ekmek verebilirim? Kaç kişiyi daha ekmek sahibi yapabilirim? Şehri nasıl daha üst seviyeye çıkartabilirim derdindeyim. Amacım buydu. Partiye geçiş süreci olsa, Zonguldak&[#]8217;ın üçüncü büyük belediyesi. Türkiye&[#]8217;nin ilk 100&[#]8217;e giren Belediye&[#]8217;nin Başkanı olarak kıvırmadan yaparım o işi&[#]8221; dedi.


Zonguldak&[#]8217;ın en çok işi olduğu bakanı küstürmeyeceğini belirten Başkan Bektaş, &[#]8220;Doğru olanı alkışlar, doğru yapanı desteklersek, doğru daha fazla önüne gelir. Yapılan her iş eleştiriliyor. Doğrusu da yanlışı da, siyaset nedeniyle eleştiriliyor. Ulaştırma Bakanlığı, Zonguldak&[#]8217;ın en çok işi olduğu bakanlık. Bu Ulaştırma Bakanı&[#]8217;nı küstüreceğimize, nasıl bir yatırım yaptırabiliriz kavgası içerisinde olmamız lazım. Koskoca Bakan&[#]8217;ın Kozlu ziyareti, Ali Bektaş&[#]8217;ın Ak Parti&[#]8217;ye geçiyor, geçmiyor davasına dönüştü. Olur mu böyle saçma sapan bir şey. Biz bu memlekete biraz daha hizmet edebilmek için uğraşıyoruz. Biz mal mıyız? Oradan oraya geçecek diye düşünülecek. Biz bu memleketin Ak Parti ile kurtulacağını düşüneyim, Ak Parti&[#]8217;ye geçerim. Başka parti ile kurtulacağını düşünsem, orada olurum. Benim derdim memlekettir. Ben futbol takımı tutmuyorum. Futbol takımı tutar gibi siyasette yapmıyorum. Eleştirilen devlet yönetimi çok ciddi bir iştir&[#]8221; diye konuştu.


&[#]8216;CHP iktidarında insanlar


fare yemeye muhtaç olur&[#]8217;


CHP&[#]8217;nin eleştiri zihniyeti ile siyaset yaptığını belirten Başkan Bektaş, CHP yöneticilerini hiçbir soruna çözüm önerisi getirmemekle suçladı. CHP yönetimindeki bazı insanların perde arkasından etik olmayan davranışlarda bulunduğunu ileri süren Başkan Bektaş, şöyle devam etti,


&[#]8220;Sadece söylenen &[#]8216;Ak Parti şunları, yaptı&[#]8217;. O kadar. Tamam onlar, onu yanlış yaptı. Sen doğrusunu söyle, ne yapacaksın? TTK&[#]8217;yı nasıl kurtaracaksın onu söyle. TTK&[#]8217;ya 10 bin işçi mi alacaksın? Parasını nereden bulacaksın? Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ni nasıl açacaksın? Onları söyle bana. Yoksa eleştir, eleştir, ondan sonra Zonguldak&[#]8217;a bir çivi çakılmadan bir yere kadar geliniyor. Çivi çakıp da bir yere gelmek isteyenlere de siyasi etik olmaz mı? Asıl siyasi etiksizlik, kendi partisi içindeki insanları, perde arkasında harcamaya çalışmak, şeref namus sözü verip, aday değilim deyip de milletvekili adayı olmaktır. Siyaset dediğin insanları huzur ve mutluluğa getiren bir yoldur. Kıvırma makamı değil. Hizmet makamıdır. En büyük sosyal demokrat geçinen en büyük siyasetçiler, merkez sağdan gelmiştir. Benim babam CHP&[#]8217;liydi. 1946 yılına kadar CHP&[#]8217;den başka parti mi vardı? Benim, onda birim, milyarda birim kadar CHP&[#]8217;li olmayan adamlar, bana etiklik dersi veriyorlar. Ben futbol takımı tutar gibi parti tutmuyorum. Net söylüyorum, CHP, şuan ki kadroyla iktidar olsun. İnsanlar fare yemeye muhtaç kalırlar. Ne ciddi bir terör, nr üretim politikaları var. Sadece Ak Parti&[#]8217;den kurtulalım zihniyeti olmaz. İnsanları inandıracaksınız. Zonguldak&[#]8217;ın örgütü de bunlara dahil. Bir çok örgütleri de buna dahil. Devlet yönetimi ciddidir, şakaya gelmez. Bir kere iktidar olursunuz, ondan sonra tarihe gömülürsünüz. Laf olsun diye bu işler olmaz. Hiçbir zaman bu anlamda düşünerek, partilileşmeye gitmedim.


&[#]8216;Ilıksu Plajı kimyamı bozdu&[#]8217;


Başkan Bektaş, Ilıksu Plajı ve Dinlenme Tesisleri&[#]8217;nin işletmesinin Belediye&[#]8217;den alınarak, Özel İdare tarafından işletmesinin ihaleye açılmasına da sert bir dille tepki gösterdi. Ilıksu Plajı ile ilgili ihaleye Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin de davet edildiğini belirten Başkan Bektaş, gönderilen şartnamenin ise alanın peşkeş çekilmesine yönelik bir belge niteliği taşıdığını ileri sürdü. Başkan Bektaş; &[#]8220;Ben peşkeş çekildi diyorum da arkadaşlar inanmıyor. Ben de hizmet alımı ile bir şeyler yapmak istiyordum. Halen daha kimseye vermeyeceğiz diyorlar. Bu şartlarla herkes bu ihaleye girer. Zorları benle, Kozlu Belediyesi ile miydi? &[#]8216;Üçüncü şahıslara verdiniz&[#]8217; diye bize alanlar özelleştirmeye peşkeş çekiyorlar. Bu peşkeşin belgesidir. Madem çok istiyorlardı isteselerdi ben yine verirdim. Bu kadar polemiğe de girmezdim. Devlet yönetimi ciddi iştir. Çocukça işlerle olmaz. Yazıklar olsun. Var mı böyle bir idam. Sağlık olsun. Ama bunun altında kalacaklar. Ayıp ettiler. Köyün delisi değilim. Ben de yüksek IQ&[#]8217;ya da sahibim. Bürokrat geçinen insanlar rahatsız olurlar. Bunlar, işini beceremeyen insanlardır. Beceriksizliklerini yüzlerine vurduğum için bana küserler. Benim kızgınlığım Ilıksu ile ilgili. Kimyamı bozdu. Deli olacağım. Niyeti böyle olduğunu biliyordum. O&[#]8217;nun için verdim. Çocuk zannediyorlar. Neyse kendilerinin bilecekleri iş. Benim kızdığım nokta ise, Vali Ata ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Ilıksu&[#]8217;da yapılan incelemenin ardından anlaşma sağlanınca 110 bin TL&[#]8217;lik yatırım yaptık. Ardından 20 gün sonra Kozlu Belediyesi&[#]8217;nden alınmıştır diye yazı geldi. Sahtekarlık, başka bir şey değil. O zaman &[#]8216;kararımızı verdik, aldık&[#]8217; deseler sıkıntı yoktu. Bana 110 bin TL&[#]8217;lik masraf ettirdiler. İyi çalıştırdı diye oy mu verecekler. Çok iyi bir işte de değil. Takıldığım nokta, art niyet olması. Bu tür pislikler nedeniyle bir adım, ileri gitmiyoruz&[#]8221; dedi.


Şeytanca hesaplar iddiası


Yaklaşan genel seçimler nedeniyle herkesin kafasında şeytanca planlar bulunduğunu öne süren Başkan Bektaş, Ilıksu ile ilgili gelinen noktanın da şeytanca yapılan hesapların yol açtığını anlatarak; &[#]8220;Herkesin kafasında şeytanlık var. Herkes birbirine şeytanca bakıyor. Herkesin bir hesabı var. İsmail Eşref oradan gelirse, Halil Posbıyık oradan gelir, Ali Koçal buradan nemalanır, Polat Türkmen&[#]8217;i harcayacaklar mı, Köksal Toptan ne olacak?


Kimse Zonguldak&[#]8217;a gelirsek biz şunu yapacağız demiyor. Bu olay da bu işlerin hesabı. Ali Bektaş, Doğu Karadeniz kökenli, o gelirse belki Polat Türkmen harcanır. Öbürü de gidebilir. Bu kadar basit. Hesaplar böyle. Mahkemeye versem alırım. Çalıştıramazlar, bu kadar kolay iş değil&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi