Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Müdürlüğü tarafından organize edilen Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından 2010 Zonguldak tatbikatı gerçekleştirildi.
Zonguldak&[#]8217;ın Devrek İlçesine bağlı Dirgine köyünde UMKE 2010 tatbikatına 5 doktor, 29 sağlık personeli olmak üzere toplam 34 sağlık çalışanın katıldığı nefes kesen tatbikatta sağlıkçılar 5 kilometrelik yürüyüşün ardından 70 metre uzunluğunda ve 90 derece dik yamaçtan inerek adeta sat komandolarını aratmayacak şekilde görevlerini yaparak olası afetlere hazır olduklarını ispat etti. Üç gün süren kampın ikinci gününde Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü&[#]8217;nden gelen 12 kişilik ekipte UMKE tatbikatına katılan sağlık çalışanlarına Lojistik ve teknik destekte bulundu. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından güzel bir organizasyon altında düzenlenen tatbikatta UMKE ekipleri çadırlarda kalarak gündüz doğa şartlarına göre yapmış oldukları eğitimlerinin yanı sıra gece ise saat 02.00&[#]8217;ye kadar ders niteliğinde eğitimler yaptı.
Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) 2010 tatbikatını bizzat yerinden izleyen ve yöneten Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan ise, &[#]8220;Müdürlüğümüz tarafından yapmış olduğumuz tatbikatlarla Zonguldak&[#]8217;ın her türlü afet durumuna müdahale edebilecek şekilde ekiplerimizi hazırlıyoruz. Burada da görüldüğü gibi, dik yamaçtan yaralı kurtarma ve müdahale için seçtiğimiz kamp alanına 9 kilometre yürüme mesafesi olmasının yanı sıra tatbikat yaptığımız yamaçın 70 metre yükseklikte olup, 23 metrelik kısmı 90 derece dik mesafe olmasına rağmen tatbikatta görev alan eğitimcilerimiz kontrolünde bu zorlu parkuru tamamlamıştır. 112 Şubemizin organize ettiği UMKE eğitim ve tatbikatları önümüzdeki günlerde de devam edecek olup, ilimizden 5 kişilik bir tim Ulusal tatbikata gönderilecektir" dedi.
Öte yandan Dr. Murat İlikhan, zor şartlarda UMKE 2010 tatbikatına katılan tüm sağlık çalışanlarını ve eğitimcileri, gösterdikleri cesaretlerinden ve başarılarından dolayı kutladı.
Editör: Pusula Gazetesi