CHP İl Başkanı Osman Yayla, &[#]8216;Anayasa Değişikliğine Hayır&[#]8217; diyeceklerini duyurduğu toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün&[#]8217;ün ziyaretini de değinerek, Bakanların Zonguldak halkını kandırıp gittiğini söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Osman Yayla, dün parti binasında ilçe başkanları ile düzenlediği basın toplantısında &[#]8220;Anayasa Değişikliğine Hayır&[#]8221; diyeceklerini duyurdular. Geçtiğimiz hafta Zonguldak&[#]8217;ı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün&[#]8217;ün ziyaretini de değerlendiren İl Başkanı Yayla, Bakanların Zonguldak halkını kandırıp gittiğini söyledi. Sanayi Bakanı Ergün ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın arasındaki tartışmaya da değinen Yayla, &[#]8216;Başkanım yapmışsa doğrudur&[#]8217; diyerek Posbıyık&[#]8217;ı savundu.
Yayla açıklamasında şunları söyledi; &[#]8220;Türkiye´de sorunların unutulması için yapay gündemlerin yaratıldığı iddiasında bulundu. İşsizlik, yoksulluk ve umutsuzluğun vatandaşlarda huzursuzluk yarattığını anlatan Yayla, şöyle dedi: ´´Biz halkın gerçek sorunlarının gündeme getirilip ivedilikle çözülmesini istiyoruz. Anayasa değişikliği, bizim iktidarımızda uzlaşı, toplum katmanlarının katılım ve kabulü ile yapılacaktır. Anayasa, bu şekilde dayatma ile tek taraflı, yanlı tutumla ve değişim amaçla yapılmaz. Görüldüğü gibi siyasi iradenin bu değişiklikteki amacı, yargıyı ele geçirmek, kendi yargısını kurabilmek, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmaktır.
Halk ana sorunlarına çare ararken, zamansız, önceliksiz bu gibi gündemlere itibar etmeyecektir. Şuanda yürürlükte bulunan anayasadaki hak ve özgürlükleri uygulamayan, uygulanmasını sağlamayan Ak Parti iktidarı, daha fazla hak ve özgürlüklerden bahsedemez. Bırakın diğer özgürlüklerini, şu anda haberleşme özgürlüğü bile yoktur. Halkımız olup biteni iyi takip etmektedir. Yeri ve zamanı geldiğinde, bu iktidara ´hayır´ diyecektir. 12 Eylüle kadar somut gerçekleri halkımızla daha yakından ve daha fazla paylaşacağız.&[#]8221;

&[#]8216;Halk iktidarı cezalandıracak&[#]8217;
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün&[#]8217;ün Zonguldak ziyaretini de değerlendiren Yayla; &[#]8220;Yapılana saygı duyarız, taktirle karşılarız. Temmuz&[#]8217;un yarısı gelmiş, şurada 12 Eylül&[#]8217;e iki aydan kısa bir süre kaldı. Böyle bir zaman dilimi içerisinde Zonguldak&[#]8217;a gelip 8 senedir çözülmeyen sorunları ben çözeceğim, bunun için referanduma evet deyin gibi taahhütlerde bulunmak hak nezdinde itibar göremez diye düşünüyorum. Bu halkımız artık boş vaatlere kanmayacaktır. Zonguldak mağdur edildi. Türkiye&[#]8217;nin herhangi bir yerinde Filyos ile Zonguldak arası gibi kötü bir yol gösterebileni ben ödüllendiririm. Bu yol ilin ana yoludur, kırsal bir yol değildir.
Milyarca yapılan yatırımlardan Filyos Projesi&[#]8217;nden ve onun yolundan bahsediyoruz. Bu siyasi idarenin ayıbı değildir de kimin ayıbıdır. 8 yıldır iktidar ne yapmış. Bu Sayın Bakanlar ve Devlet yetkilileri neredeydiler? Bunu Zonguldak halkı yemez, yutmaz. O zamanı geldiğinde vatandaş iyi değerlendirecek, yapana ödülünü verecek yapmayana da demokratik cezasını tayin edecek&[#]8221; dedi.

Köktürk: &[#]8216;Bakan Yıldırım dersine çalışmamış&[#]8217;
CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a yaptığı ziyaret-te, Zonguldak halkını kandırdığını söyledi. Köktürk konuşmasında; &[#]8220;Yapacakları projelerin ve maliyetinin olması gerekiyor. Bu maliyeti de nereden nasıl karşılayacaklarının Bakan tarafından Zonguldak halkına bildiril-mesi gerek. Böyle boş sözlerle ilk kez karşılaşmıyoruz. Sürekli yapacağız, edeceğiz gibi boş sözlerle olayı geçiştir-mektedirler. En azından Bakan dersine çalışıp da gelseydi ve bu sahil projesinin maliyetini açıklasaydı, belki inandırıcı olurdu. Bakan kesinlikle inandırıcılıktan uzaktır. Bunlara çare bulunması gerekiyor ama boş sözlerle değil.&[#]8221;

&[#]8216;Başkanım yapmışsa doğrudur&[#]8217;
Ticaret ve Sanayi Başkanı Nihat Ergün ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında yaşanan tartışma hakkında da görüşlerini açıklayan CHP İl Başkanı Osman Yayla, Belediye Başkanı Posbıyık&[#]8217;ı haklı bulduğunu söyledi. &[#]8216;Yerelin sorunlarını en iyi yerel idareci bilir&[#]8217; diyen Yayla; &[#]8220; Kim olursa olsan her iktidarın uğradığı yerde yerel yöneticilerden o bölgenin sorunları hususunda mutlaka bilgi alması gerekiyor. Hatta sözde öncelik vermesi gerekiyor. Çünkü bölgenin sorunlarını en iyi bilen o bölgenin yerel yöneticisidir. İlk önce Belediye Başkanına söz verilmesi gerekiyordu. Başkanımın değerlendirdiği konuşmalar doğrudur, orada o olayı yaşayan kendisidir. Bizler bir örgütüz, bütünüz. Benim Başkanım öyle düşünüyor ve öyle yapmışsa doğrudur&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi