Turizm sezonunda trafik yoğunluğu artan eski Amasra karayolunda yolu daraltıp trafiği tehlikeye düşüren otlar, çalılar ve ağaç dalları ile ilgili olarak bir süre önce başlatılan temizlik çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalar da son olarak Kuşkayası mevkii temizlendi. Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila tarafından toplanan 1077 imza ile tehlikeli noktaların ıslah edilmesi için yapılan girişimin sonucunda kısmen iyileştirilen güzergahta gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının devam etmesi sürücüler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.



Yol güvenli hale geliyor



Kuşkayası-Asker suyu arasında yamaç kenarlarında bulunan ve trafik levhalarını kapatan bitkilerin temizlenmesiyle Bartın Amasra yolundaki bu bölümde yol daha güvenli hale geldi.


Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, &8220;Çalışmaların olduğu yerde, içinde bulunduğum resmi aracın 30 Aralık 1975 yılı, saat15.00 civarında, buzda kayarak kamyona arkadan çarpması nedeniyle meydana gelen kazada ağır yaralanmıştım. Karayolları çalışanlarına, teşekkür ederim&8221; dedi.



Su kanalının açılması lazım



Bartın basınına da teşekkür eden Papila &8220;İlgililerden bir ricam var; Kuşkayası-Asker Suyu arasındaki su kanalının tamamen açılması gerekiyor. Asfalt üzerinde akan su, özellikle kış aylarında donarak, araçları kaydırıyor. Bartın Emniyet Müdürlüğü verilerinde; Bartın ilinde, trafik kazaları bakımından riskli yerler arasında; Kuşkayası- Asker suyu ile Kuşkayası- Kazpınar köyü arasındaki yol gösteriliyor. Asker suyu tarafı, ıslah edildi. Kazpınar tarafının ıslah edilmesini, ilgililerden rica ediyorum&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi