Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, bu yıl 7.&8217;sini düzenleyecekleri, Kozcağız Çevre Kültür ve El Sanatları Festivali&8217;nin programının belirlendiğini söyledi. Festivalin bu yılda coşkulu geçmesini beklediklerini belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Festival programında; belediyemiz tarafından sünnetleri yaptırılan çocuklarımızın sünnet konvoyu ve eğlenceleri, en iyi buzağı yarışması ve ödül töreni, el sanatları sergilerinin açılması ve gezilmesi, yeniden düzenlenen park ve bahçelerimizin gezilmesi ve dans gösterileri var&8221; dedi. Başkan Karaman, &8220;Ayrıca tarım bahçelerinin gezilmesi ve bununla ilgili konferanslar, çocuklarımızın animasyon gruplarıyla eğlenceleri, sportif yarışmalar, Kozcağız Belediyesi Türk Halk Müziği topluluğu konserleri, halk konserleri ve festival kapanış akşamı havai fişek gösterisi de festival programımızda bulunmaktadır&8221; diye konuştu.


Tanıtımımızı sağlıyor


Başkan Karaman, &8220; Festivaller, beldemizin bölgemizin tanıtımı, ticari yönden beldemizin canlılığı bakımından büyük önem arz etmektedir. Amacına uygun olması nedeniyle bizde festival programın beldemizi tanıtıcı, halkımızı bilgilendirici ve teşvik edici, gençlerimizi ve çocuklarımızı eğlendirici ve benzeri konulardan oluşturmaya çalıştık. Festival programına, bölgemizin en önemli geçim kaynakları olarak gördüğümüz, tarım ve hayvancılığın tanıtımı, gelişmesi ve teşvik edilmesi amacıyla geziler, paneller ve yarışmalar düzenledik. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını festival içerisinde sünnet ettirdik ve bunu her yıl devam ettireceğiz. En önemli amaçlarımızdan birisi de, beldemizde el sanatlarını geliştirmek ve ev hanımlarımızın aile ekonomilerine katkıda bulunabilmelerini sağlamaktı. Bu sebeple, 2009-2010 Öğretim yılında, Belediyemiz, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile 9 adet el sanatları kursları açılmış ve tamamlanmıştır&8221; şeklinde konuştu.


Festivale herkesin katkısı var


Vatandaşları festivale davet eden Başkan Karaman, &8220;Bu kurslara ait sergilerimiz de festival sürecince açık olacaktır. Programda futbol turnuvaları, sportif yarışmalar, halk konserleri gibi birçok etkinlik yer almaktadır. Bütün bunları yaparken amacımız, belediyemiz bütçesinden çıkabilecek harcamaları en aza indirmekti. Son iki yılda gerçekleştirmiş olduğumuz festivallerimizde bu amacımıza ulaşmış bulunuyoruz. Tabi ki bu festivallerimizi; Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, bölge milletvekillerimizin, Sayın Valimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, özel kuruluşlarımız ve derneklerimizin, meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, bölgemiz esnaf tüccar ve sanayicilerimizin, belde halkımız ve esnaflarımızın, tüm belediye personelimizin çok kıymetli maddi ve manevi katkılarıyla gerçekleştirdik. Bu vesile ile tekrar, bugüne kadar bizlere maddi manevi destekte bulunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Festivalin beldemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm halkımızı festivalimize davet ediyorum&8221; şeklinde konuştu.


Sünnet konvoyu ile başlayacak


Festival programı şöyle: 16 Temmuz Cuma: Sünnet konvoyu. Davul &8211; zurna Ekibi eşliliğinde sünnet olan çocukların şehir içi gezi turu. Başlama Yeri: Belediye Önü. Saat: 15.30 Çelenk koyma töreni: Atatürk Büstüne Çelenk Konulması, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Halk Oyunları Gösterileri. Yer: Belediye Meydanı Saat: 17.15 Festival yürüyüşü: Devrek Belediye Bandosu eşliğinde Festival Yürüyüşü. Başlama Yeri: Belediye Önü Saat: 17.45 En güzel buzağı yarışmasına katılan buzağı stantlarının gezilmesi: Yer: Belediye Otoparkı Saat: 18.00. Yeni düzenlenen Mustafa Karaman Parkı&8217;nın gezilmesi Gençlik Gruplarının Dans Gösterilerinin İzlenmesi. Yer: Mustafa Karaman Parkı Saat: 18.15 Ebru ve el sanatları sergilerinin gezilmesi, Ebru Sanatı, Kilim Dokuma, Bez Dokuma, Tel Kırma, Ahşap Oymacılığı Yer: Kapalı Pazaryeri Saat: 18.30. Festivalin açılış konuşmaları. Yer: Kapalı Pazaryeri. Saat: 19.00. En güzel buzağı yarışması ödül töreni, (Organizasyon İl Tarım Müdürlüğü). Halk Oyunları ve Diğer Dans Grupları Gösterileri) Yer: Kapalı Pazar yeri. Saat: 19.30. Animasyon grubu çocuklarla Yer: Festival Alan Saat: 20.00. Halk konseri, Türkan Sevinç - Şevket Doğan - Ergin Erdem Yer: Kapalı Pazaryeri Saat: 21.00


Paneller düzenlenecek


17 Temmuz Cumartesi: &8216;Bölgemizde tarımın (meyve-sebze) önemi&8217; konulu bilgilendirme paneli Yer: Belediye Sahil Konukevi. Saat: 15.00. Tarım ( meyve-sebze ) bahçeleri gezi programı Hareket Yeri: Belediye Terminali Saat: 16.00. Amatör bisiklet yarışmaları. 10 metre mesafede düz alanda en yavaş bisiklet yarışı. 15 metre mesafede dairesel alanda en yavaş bisiklet yarışı. Yer: Belediye Önü Saat: 17.30. Kozcağız Belediyespor 4&8217;lü turnuva festival kupası final maçı ve ödül töreni. Yer: Kozcağız Belediyesi Şehir Stadı. Saat: 18.30. Animasyon grubu çocuklarla Yer: Kapalı Pazaryeri Saat: 19.00. Kozcağız Belediyesi Türk Halk Müziği topluluğu Bartın türküleri konseri. Şef: Tolga Baydar. Yer: Kapalı Pazaryeri Saat: 20.15. Kültür Ve Turizm Bakanlığı sanatçıları konseri. Necmettin Akben - Türk Sanat Müziği Taner Can - Yıldız Çam - Türk Halk Müziği: Yer: Kapalı Pazaryeri Saat: 21.00 Havai fişek gösterisi. Yer: Festival Alanı (Kıyı Yolu)

Editör: Pusula Gazetesi