Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hava yolu ile Zonguldak&[#]8217;a gelerek tünellerin ve duble yollarda incelemelerde bulundu. Son teknoloji ile tüneller açarak ulaşımda çığır açma zamanı olduğunu belirten Bakan Yıldırım, Bolu, Ordu, Ünye, Van, Marmara Tüneli gibi denizin 60 metre derinliğinden İstanbul&[#]8217;un Avrupa&[#]8217;sını Asya&[#]8217;sına bağlayan tünelleri yapan teknolojinin Zonguldak&[#]8217;ın Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ni yapamaz mı&[#]8217; diyerek &[#]8216;bunu hak ediyorsunuz&[#]8217; dedi.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçakla Çaycuma Saltukova Beldesi&[#]8217;ndeki Zonguldak Havaalanı&[#]8217;na inerek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak&[#]8217;a geldi. Bakan Yıldırım, Çaycuma İlçesine bağlı Filyos Beldesinde halka seslendi. Filyos Belediye Binası önünden halka hitap eden Bakan Binali Yıldırım, bölgenin büyük bir cazibe alanı olduğunu vurguladı.
Alanı, bölgenin parlayan yıldızı haline geleceklerini anlatan Bakan Yıldırım, "Buraya limanı, endüstri tesisleri, serbest bölgesi ile birlikte büyük bir cazibe alanı, bölgenin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Bunun için yolun çoğu gitti azı kaldı. Bu yıl içerisinde limanın yap-işlet-devret modeli ile yapılması için ihaleye çıkacağız, son hazırlıklar tamamlanıyor. Buradaki balıkçı barınağının 1995´te yapımına başlanmış, bizim hükümetimize kadar yapılan iş sadece yüzde 15, geldik bunu da tamamladık. Bu 4 balıkçı barınağına 110 milyon TL harcadık. Bununla kalmadık, gelir gelmez balıkçılarımızın kullandığı yakıtı, mazotu yüzde 50 indirdik. Eğer bunu vermeseydik balıkçılarımız barınaktan dışarıya çıkamazdı" dedi.
Türkiye´yi duble yollarla çevirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Ankara´dan çıkacaksınız, Mengen, Devrek üzerinden Zonguldak´a gelen yolun yüzde 95´i bölünmüş hale geliyor. Bir tek Zonguldak girişinde tünel var. belki o zorlayabilir, bitmeyebilir. Onu da önümüzdeki yıl bitireceğiz. Artık 5-6 saatlik Ankara-Zonguldak yolu 2-2,5 saate iniyor. İşte hizmet bu, dağları deliyoruz. Yine 2. en önemli hedeflerimizden birisi sadece Zonguldak´ı Ankara´ya bağlamak değil, aynı zamanda Zonguldak´ı batıya İstanbul´a bağlayacak hat neresi? Ereğli-Akçakocu üzerinden ve oradan devam edecek İzmit-İstanbul´dur. Şimdi bu yıl Sakarya´dan Karasu´ya demir yolu inşaatı ihalesine çıkıyoruz. Ondan sonra adım adım bu tarafa geleceğiz. Artık 11,5 saat süren İstanbul yolculuğu yok. Duble yollarda çığır açtık. Türkiye çapında 12 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Cumhuriyet tarihinde 2002´ye kadar yapılanın tam 2 katını yaptık" şeklinde konuştu.

Bakan, Balıkçı Barınağı&[#]8217;nın açılışını yaptı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Vali Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret ettikten sonra Kozlu Balıkçı Barınağı´nın açılış törenine katıldı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, DLH Genel Müdür Yardımcısı Metin Tahan ile birlikte Zonguldak´a çıkarma yapan

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Zonguldak&[#]8217;a bazı sözler verdi.

&[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ı çıkmaz sokak
olmaktan kurtaracağız&[#]8217;

Zonguldak´ta ve ülke genelinde yapılan icraatlar hakkında belde halkına bilgi veren Bakan Yıldırım; &[#]8220;Türkiye&[#]8217;nin en modern balıkçı barınaklarından bir tanesini Kozlu Balıkçı Barınağı&[#]8217;nın açılışı için Zonguldak&[#]8217;tayım. Denizden ekmek çıkarmak, ekmeğinin taştan çıkarmak kadar zordur. Zonguldak ekmeğini taştan çıkaran bir ilimizdir. Yerin yüzlerce metre altında karaelmas dediğimiz kömür için tüneller açan ve gece gündüz çalışarak ekmeğini taştan çıkaran Zonguldaklıların ekmeğini denizden çıkaran balıkçılarına hizmet etmek bizim için mukaddestir. Bu gün bu hizmeti yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Hayırlı uğurlu olsun.

&[#]8216;10 tünel yaptık, 10 daha yapacağız&[#]8217;
Bizim bu farkımız laf üretmek için yorulanların yanında hizmet ederek yorulmayan iktidarın farkıdır. Biz hizmet için buradayız. Zonguldak tünelleri taş kömüründen bilir. Ama artık Zonguldak&[#]8217;ın tünelleri yollarında var. Şu anda Zonguldak&[#]8217;ın her yerinde 10 tane kara yolu tünel inşaatımız var. 10 tanesine de şimdi başlayacağız. Zonguldak&[#]8217;ı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız. Batıya, Ankara&[#]8217;ya, İstanbul&[#]8217;la ve dünyaya bağlayacağız. Buna aht ettik, karar verdik ve bizlerle birlikte bunu gerçekleştireceğiz.

&[#]8216;Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ni hak ediyorsunuz&[#]8217;
Zonguldak&[#]8217;ın dağları sarp, geçit vermez. İyi de zor olunca Zonguldaklı kaderine razı mı olacak? Bu dağlar aşılamaz mı? Bunun teknolojisi yok mu? Şimdi artık tünel makineleri var. Yüz yıl önce demir yolu tünellerini iğne ile kuyu kazar gibi yapmışız. Bu gün son teknoloji ile bu tünelleri kazarak Bolu Dağı tüneli gibi, Ordu, Ünye, Van, Marmara Tüneli gibi denizin 60 metre derinliğinden İstanbul&[#]8217;un Avrupa&[#]8217;sını Asya&[#]8217;sına bağlayan tünelleri yapanlar Zonguldak&[#]8217;ın Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;ni yapamaz mı? Tabi ki yapar. Zonguldak bunu çoktan hak ediyor. Zonguldak&[#]8217;ın beklentileri hep geciktirildi. Ama artık bu sorunlar kalmayacak. Zonguldak&[#]8217;a vazifemizi en iyi şekilde yapacağız&[#]8221; dedi.
Kozlu Balıkçı Barınağı´nın açılışını yapan Bakan Yıldırım; Müsteşar Soluk, Genel Müdür Yardımcısı Tahan´a Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından dev madenci heykeli, Devrek Bastonu ve plaket hediyeleri verildi. Bir süre halkla tokalaşan Bakan Yıldırım, açılışın yapıldığı mendirekte bulunan Zonguldak Valiliği Yelken Kulübü´nü ziyaret etti. Bakan Yıldırım´a burada ise yat maketi ve tişört hediye edildi. Bakan Yıldırım son olarak, Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın duble yollarını inceleyerek Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı&[#]8217;nı ziyaret etti. Buradaki ziyarettin ardından da Zonguldak&[#]8217;tan ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi