Keşan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen yangında hayatını kaybeden Volkan Hamarat´ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu´ndan alınarak memleketi Zonguldak´ın Gökçebey ilçesine bağlı Aydınlar Köyü´ne getirildi. Evine getirilen Hamarat´ın cenazesi, Aydınlar Köyü Camii´nde kılınan ikindi namazının ardından Hamarat´ın cenazesi köy meydanına getirildi. Yoğun katılımın olduğu cenaze yapılan duaların ardından Aydınlar Köyü Mezarlığı´na defnedildi.
Yeğenini 1.5 yıl önce Gelik´te özel bir maden ocağında meydana gelen grizuda kaybettiğini belirten Nemci Pazar, Volkan Hamarat´ın ise aynı grizudan yaralı olarak kurtulduğunu kaydetti. İlçenin ikinci bir acıyla sarsıldığını belirten Pazar, "Yaklaşık 1.5 yıl önce Gelik´te meydana gelen göçükte benim amcamın oğlu Mehmet Pazar ölmüş, bu arkadaşımız ise yaralı olarak kurtulmuştu. Kaderin cilvesi bu olsa gerek. Volkan Hamarat, burayı bırakıp, Keşan ilçesine çalışmaya gitti" dedi.
Dayı Yüksel Özkan, yeğeninin 1.5 yıl önce özel bir maden ocağında meydana gelen kaza sonra 1 hafta hastanede yattığını ifade etti. Yeğenin iş bulamaması nedeniyle Edirne´ye gittiğini belirten Özkan, "Uzun yıllar İstanbul, Çorlu taraflarında tekstilde, maden fabrikalarında çalışırdı. Yaklaşık, 1.5 yıl önce özel bir maden ocağında grizu patlamasında yaralandı. 1 hafta hastanede yattı. 2 ay önce gitti, cenazesi geldi" dedi.
Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, TTK Karadon Müessesi´nde 28 madencinin ölümü 2 madencinin kaybıyla sonuçlanan grizu faciasının ardından yine Zonguldak ilinde yaşayan Volkan Hamarat´ın Edirne´nin Keşan ilçesinde meydana gelen ocak kazasında hayatını kaybetmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi