Vali Erdal Ata&[#]8217;nın bir süre önce gündeme getirdiği ve 69 Ambarları diye bilinen Baştarla&[#]8217;daki binaların yıkılıp kamu binalarının buraya taşınması önerisine Kent Konseyi ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin&[#]8217;den destek geldi. Sezgin, Kozlu sahil yolunun kamu binalarıyla doldurulmasının yanlış olduğuna dikkat çekti.


Zonguldak Kent Konseyi ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin yaptığı yazılı açıklamada Kozlu sahili üzerine kamu binalarının yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, Baştarla&[#]8217;nın düzenlenerek kamu binalarının buraya yapılması gerektiğini söyledi.
Zonguldak Kent Konseyi ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Yesari Sezgin yaptığı yazılı açıklamada Kozlu sahili üzerine kamu binalarının yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, Baştarla&[#]8217;nın düzenlenerek kamu binalarının buraya yapılması gerektiğini söyledi.
Vali Erdal Ata&[#]8217;nın bir dönem gündeme getirdiği kamu binalarının ve sportif alanların Baştarla&[#]8217;ya taşınması önerisini desteklediklerini belirten Sezgin bu yönde bir düzenleme olmadığına dikkat çekti.
Sezgin, kent merkezinde alan konusunda sorun yaşanırken buradaki binaların yıkılıp, yeniden düzenleme yapılmasının büyük bir sorunu çözeceğini ve modern kentleşmenin bir adımı olacağını belirtti. Sezgin yaptığı yazılı açıklamasında ciddi mesajlar vererek şunları söyledi: &[#]8220;Yapılacak her yeni yatırım için uygun yer bulmakta zorluk çekerken yıllardır verimli olarak kullanılmayan TTK&[#]8217;nın eski 69 ambarları olarak bilinen sahayı rantabl olmayan bu şekliyle kullanmaya devam etmek kentimiz adına uygun bir yaklaşım değildir.
Söz konusu alan kentin önünü açmak adına TTK tarafından Milli Emlak Müdürlüğüne takas yoluyla verilerek rantabl değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Ancak yıllardır o bölgede gözlemlediğimiz kent merkezlerinde yer alması uygun olmayan fonksiyonlarda dahil olmak üzere alanın Şehrin Ankara İstikametinden girişindeki oluşmuş çirkin mekanların arasında yer almasıdır. Artık bu alandaki sözleşmesi devam eden kiracılar konusunda göz önünde bulundurularak imkânlar zorlanmalı ve planlama ilkeleri doğrultusunda alanın kullanımı için gerekli adımlar atılmalıdır. Kentimizde özellikle Kamu binalarının yapımı için alan gereksinimi son bir yıl içinde her defasında büyük sorunlara yol açmaktayken Mülkiyeti hazineye ait böyle bir alanın değerlendirilmemesi ve maalesef kamusal tesislerimiz için her defasında ilk olarak Zonguldak-Kozlu sahil yolunun iki yanındaki alanların akla gelmesi doğru yaklaşım değildir.
Bu alanı artık mevcut haliyle kentsel anlamda rantabl olmayan bir şekilde kullanmaya devam etme lüksümüz olmayıp, biran önce kentin ihtiyaçları doğrultusunda ve şehircilik ilkeleri çerçevesinde kentsel tasarımını optimal şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Böylece aynı zamanda kentin o yöndeki girişine de görsel anlamda olumlu bir katkı sağlamanın da yolu açılmış olacaktır. Bu kadar açık bir şekilde yeni kamu binalarının yapımı için yer sıkıntısı çekerken bahse konu alanı içerisinde kamu binalarımıza ait fonksiyonlar da ayrılmış şekilde projelendirilmesini ve bunun yöntemini tartışmamız gerekiyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi