İl Hakem Kurulu ile Hakemler Derneği arasında yaşanan ciddi tartışmalar nedeniyle derneğin baskısıyla da birlikte genç hakemlerden bir kısmı boykota karar vermiş ve maçlara çıkmamışlardı. Hakemler Derneği Başkanı Serdar Yılmaz ile İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen&[#]8217;i karşı karşıya getiren bu durum camiada da yaralar açmıştı. Pesen ve ekibi polemiklere rağmen Zonguldak&[#]8217;ı genç hakemleri üst klasman karşılaşmalarında görev alabilmeleri için yakın takibe aldılar ve birebir ilgilendiler. Serkan Akal, Süper Lig yardımcı hakemliğine yükseldi, Osman Ender Bulut ile Evren Atış ise ulusal hakemlikteki yerlerinde kaldı.
Klasmana aday gösterilen il hakemlerinden Serkan Keleş ile Celalettin Karayılan, bölgesel hakemliğe; Serkan Can, Ümit Kaya, Serkan Ayan, Mutlu Murat Çetin, Emir Kılıçarslan, Gökhan Özdemir ve Şener Ulusan ise bölgesel yardımcı hakemliğine yükseldiler.
Gözlemcilerden Vedat Vecdi Akça klasmandaki yerinde kalırken; Erol Pesen, Ertuğrul Bayram, İlkay Güner, Metin Cevahir ve Mustafa Eker de bölgesel gözlemciliğe terfi ettiler. Serdar Yılmaz&[#]8217;ın her şeyi bir yana bırakıp Pesen ve hakemleri kutlaması gerekir.
Editör: Pusula Gazetesi