Duble yollar can almaya devam ediyor. Son günlerde mıcır nedeniyle üst üste gelen trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi. Devrek&[#]8217;te mıcır nedeniyle kontrolden çıkan otomobil ile tanker çarpıştı. Gurbetçi aileden 3 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de ağır yaralı.


Devrek&[#]8217;te otomobil ile petrol yüklü tanker çarpıştı. Kazada 3 kişi ölürken, 3 kişi ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Devrek-Hışıroğlu karayolu mevkiinde, Zonguldak istikametinden Devrek istikametine giden 06 AJ 0959 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Hüseyin Cebeci idaresindeki 42 BBZ 71 plakalı petrol yüklü tanker çarpıştı.
Kazanın ardından otomobil içerisinde bulunan anne Rana Şanlı (32) ve oğlu Yiğit Şanlı (6) olay yerinde hayatlarını kaybetti.
Kazadan sonra çevredeki vatandaşlar polise ve ambulansa haber verirken, kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde anne Rana Şanlı ve oğlu Yiğit Şanlı´nın öldüğü anlaşıldı. Kazada ayrıca otomobil içerisinde bulunan Gökhan Açıkgöz, Bilgin Açıkgöz çifti ve çocukları Enes Açıkgöz (6), ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken, diğer yaralı Dilansu Şanlı (12) Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen Dilansu Şanlı da kurtarılamayınca ölü sayısı üçe çıktı. Yaralıların durumlarının ağır olduğu belirtilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kazayla birlikte karayolu bir süre trafiğe kapandı. Tanker sürücüsü Hüseyin Cebeci göz altına alınırken daha sonra serbest bırakıldı.
Kazada yakınlarını kaybedenler büyük şok yaşarken yaşamını yitirenler dün Yazıcık Köyü&[#]8217;nde göz yaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Kaza sonrası çevre sakinlerinin yanı sıra trafik polislerinin de tepkisi vardı.
Duble yol çalışmaları sonrasında bırakılan mıcırların kazaları tetiklediğini belirten çevre sakinleri ve trafik polisleri hızında etkili olduğuna dikkat çektiler. Kazada aracın mıcır nedeniyle kontrolden çıkma ihtimalin yüksek olduğunu belirten vatandaşlar Karayolları&[#]8217;na ateş püskürdü. Polis yetkilileri ve vatandaşlar yeni kazalar yaşanmaması için mıcırların temizlenmesi gerektiğini söylediler. Karayolları yetkililerinin bu duruma karşı nasıl bir tedbir alacağı ise merak ediliyor.
Editör: Pusula Gazetesi