17.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nin ikinci günü de iki dev konserle devam ederken, Ankara şarkılarının usta yorumcusu Hasan Yılmaz, Ereğli´yi kıvrak türküleriyle coşturdu.
Festivalin ikinci gün etkinliklerinin son bölümü olan ana sahnedeki halk konserlerinde sahneye ilk olarak Hasan Yılmaz çıktı. Saat 20.15 sularında başlayan konserinde kendisini dinlemeye gelen binlerce insana eğlenceli dakikalar yaşatan ve konserini esprilerle süsleyen sanatçı, dilden dile dolaşan ve yediden yetmişe herkesin beğenerek dinlediği eserlerden oluşan bir repertuar sundu.
Konserine büyük bir sürprizle, Kaptaş Türküsü´nü söyleyerek başlayan ve "Yıkılsın Ereğli" sözüyle izleyenleri coşturan Hasan Yılmaz, konserinde seslendirdiği bu türkünün hemen sonrasında yaptığı kısa konuşmada da Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a övgüler yağdırdı. Posbıyık´tan "Çok değerli ağabeyim", diyerek bahseden Hasan Yılmaz, "O, çok büyük bir insan. Çok mükemmel ve aydın biridir. Onu çok seviyorum",sözleriyle de Belediye Başkanı Posbıyık´ı övdü.
Konserin sonlarına doğru Belediye Başkanı Posbıyık´ı sahneye davet eden sanatçı Hasan Yılmaz bir kez daha Kaptaş türküsünü kendisini dinlemeye gelen binlerce müzikseverle birlikte söyledi ve Belediye Başkanı Posbıyık ile Kaptaş oynadı. Hasan Yılmaz´dan "Çok değerli hem şehrim ve dostum" diye bahseden Belediye Başkanı Posbıyık, kendisini bir kez daha Ereğlili sevenleriyle buluşturduğu için mutlu olduğunu söyledi. Konser alanını dolduran binlerce kişi ile birlikte klasikleşen "hoş geldin" selamını veren ve
Sevgi Barış Dostluk sözleriyle kendisini alkışlattıran Belediye Başkanına teşekkür eden Yılmaz da, "Ben aslen Kastamonuluyum ama kalben Ereğliliyim. Benim için hem Ereğli´nin hem de sevgili başkanımızın çok ayrı bir yeri var. O ayrı bir insan benim için" dedi.
Konser sonunda, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından, sanatçı Hasan Yılmaz`a, festivalin anısı olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi