Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde düzenlenen festival için Michael Jackson´un kız kardeşi Janet Jackson´un ilçeye gelmeyi talep ettiğini iddia eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaşlı olduğu gerekçesiyle bu isteği geri çevirdiklerini belirtti.
17. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´ni değerlendiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ortamın ve sanatçıların çok iyi olduğunu vurgulayarak, "Özellikle tarama yaptırdım. Vatandaş sadece sahneden izlemiyor ayrıca perdelerden de festival takip ediliyor. Festivalin 1. günündeki izdihama ben de çok şaşırdım. Yaklaşık 1 milyon kişi konserdeydi. Zannediyorum bu akşam daha da kalabalık olacak ve finalde inanamayacağınız bir kalabalık göreceğiz. Sahneye çıkan sanatçılar
da Ereğli´yi aşırı derecede coşturdu. Muhteşem bir gece oldu. Bu sabah yine etkinlikler başladı. İnşallah kazasız belasız ve yağmursuz bir festival olur. Ereğli çağdaş bir kent ve herkes eğlenmeyi çok iyi biliyor. Ekonomik sıkıntılardan dolayı insanlarımız bu günleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Ortam çok güzel, sanatçılar çok iyi. Ereğli´nin dört bir yanında yapılan etkinlikler çok iyi. Özellikle Antakya Medeniyetler Korosu çok önemli. Önümüzdeki etkinliklerde izdihamların yaşayacağına
inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Michael Jackson´un kız kardeşi Janet Jackson´un yaşlı olduğu için Ereğli´ye gelmesini istemediklerini iddia eden Başkan Posbıyık, "Mıcheal Jackson´ın kardeşi Janet Jackson, ´Ereğli´yi görmek istiyorum, öbür tarafa eksik gitmek istemiyorum´ dedi. Fiziğini ve kendisini bilmiyordum. Kendisinden resimlerini istedik. Biraz yaşlı ve kilolu olduğu için bu sene festivale getirmekten vazgeçtik" diye konuştu.
Kültürel ağırlıklı festival düzenlediklerini belirten Başkan Posbıyık, geçen yılki festivalde Ereğli´ye gelmek isteyen ancak hayatını kaybeden Michael Jackson´un öbür dünyaya eksik gittiğini söylemişti.
Editör: Pusula Gazetesi