Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın müteahhidi Çaycumalı İşadamı Bülent Kantarcı önce yurt dışı, sonra yurt içi uçuşların başlaması sürecinde duygusal anlar yaşayan bir isim. Her defasında havaalanının çalışması gerektiğini savunan Kantarcı, Borajet&[#]8217;in biletli ilk yolcusu oldu. 17 Mayıs&[#]8217;ta Trabzon&[#]8217;a uçan Kantarcı kemençe resitali eşliğinde ilk yolcuların imzalarını alarak tarihe önemli bir not bıraktı.


Borajet tarafından gerçekleştirilen Zonguldak Trabzon ve Zonguldak İstanbul tarifeli uçak seferleriyle ilgili tartışmalar devam ederken firma ve havaalanı yetkilileri yolcu sayısını arttırmanın peşinde.
17 Mayıs&[#]8217;ta başlayan seferlerle birlikte yaşanan grizu faciasının yanı sıra tanıtım yetersizliği ve fiyatlar nedeniyle beklenen yolcu potansiyeline bir türlü ulaşılamazken nasıl bir yol izleneceği de merak ediliyor.
Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın çalışması için çaba sarf eden isimlerden biri de Çaycumalı işadamı Bülent Kantarcı. Gelişmeleri yakından takip eden Kantarcı, bölge insanının havaalanına sahip çıkarak yaşatılması konusunda daha hassas olması gerektiğini düşünenler arasında. Zonguldak &[#]8211; Almanya arasında seferlerin başlatıldığı ve ilk uçağın Saltukova&[#]8217;ya indiği gün göz yaşlarını tutamayan Kantarcı aynı duygusal tabloyu yurt içi seferlerinin başladığı 17 Mayıs&[#]8217;ta yaşadı.
Pusula&[#]8217;nın Borajet&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;tan seferlere başlayacağı ve bilet rezervasyon işlemlerinin başladığı yönündeki haberi üzerine bilet alan ilk kişi olan Kantarcı, firmanın seferlerini ertelemesi üzerine bu seyahatini iki hafta ertelemek zorunda kalmıştı. Belirtilen tarihte seferlerini gerçekleştiremeyen Borajet Kantarcı&[#]8217;yı arayarak istediği bir tarihte uçabileceğini belirtmişti. Kantarcı, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Borajet yetkilileri ile birlikte Trabzon&[#]8217;a hareket eden ilk uçakta yer aldı.
Uçuş öncesi pist hakkında bilgi veren Kantarcı, 1998 yılında meydana gelen sel felaketinde güzergahta büyük hasarlar ve yıkımlar oluşurken havaalanının pistinde hiçbir sorun yaşanmadığını ifade etmişti. 17 Mayıs&[#]8217;ta gerçekleşen uçuş sırasında yolculardan biri de kemençe sanatçısı İrfan Akbulut oldu. Karadenizli kemençe ve Ses Sanatçısı İrfan Akbulut ise kemençesiyle havaalanında mini bir konser vererek, seferlerin başlamasının sevincini nasıl yaşadığını ifade etti. Kantarcı, Akbulut&[#]8217;un kemençe eşliğinde söylediği sözleri not ederek kağıda döktü. Oldukça keyifli geçen yolculuk sonrası aynı uçakla geri dönen Kantarcı, ilk seferde uçakta olanların imzalarını da alarak tarihe önemli bir not bıraktı. Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın yaşatılması gerekti-ğine inananların başında gelen Kantarcı, bunun herkese görev düştüğünü belirterek, mazeretlere sığınılmaması gerektiğini ifade ediyor . Öte yandan Borajet yetkililerinin önümüzdeki günlerde Zonguldak&[#]8217;a geleceği öğrenilirken 11 Temmuz&[#]8217;da Zonguldak&[#]8217;a gelecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım&[#]8217;ın Borajet uçağı ile mi yoksa başka uçakla mı geleceği netlik kazanmadı. Bakan&[#]8217;ın Borajet ile gelmesi durumunda tanıtım açısından etkili olabileceği belirtiliyor.


Kemençeci İrfan&[#]8217;dan ilginç sözler


Bir buçuk saatte almuşuk yolu,
Zonguldak&[#]8217;tan Trabzon&[#]8217;u çekerdi 17 saatte,
Ha bu yolculuğu&[#]8230;

Kemençeci uşak çalıyu yükseklerde,
Aha yaklaştuk, gelduk da&[#]8230;
Trabzon gorunuyi orada
Baksana ucağumuz ne yeni ne yeni
Gidelum otobos yerine uçakla
Tutamaz kimse seni
&[#]8230;
Boyle guzelim şeyler
Onceden olmalı idi,
Yaban elden gelen koca kuşlar
Bu da yeni başladi.

Gidiyorum buradan; Trabzon&[#]8217;a sizlerle,
Hayirli olsun derim de, cümleden hepunize&[#]8230;
Çaycuma&[#]8217;da kaliyor dostlarımın selamu var ona
Gidiyorum Trabzon&[#]8217;a
İlk yolculuğu da yapıyom
Ha bu yolculuğumuz kolayına.

Toplanduk ucakta bir araya
Elindeki telefonla
Yaylanun çimenine çimenine
Çekiyorlar filimine beni başkanlar
Oturalım yan yana Tadunu çıkaralım,
Otobos yolculuğu kalktu uşaklar, kalktu.
Şimdi BORAJET zamanında
Uçak devri başladu.

Otobuslere elveda&[#]8230;
Herkes benim kemençemi dinliyor,
Teşekkür ederum de, biraz da sozümü dinleyin,
BORAJET dururken daha otobosa binmeyin&[#]8230;


İrfan AKBULUT
Kemençeci
Tonya/TRABZON
Editör: Pusula Gazetesi