Zonguldak Yelken Kulübü Kozlu Balıkçı Barınağı&[#]8217;nda yapılan törenle açıldı. Kulüp Başkanı Ümit Yönet; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta temiz bir liman olmadığı için yelken sporu gelişemedi. Kulübümüzde 8 yaşından başlamak üzere her yaşa göre gruplar oluşturacağız&[#]8221; dedi.


Zonguldak Yelken Kulübü&[#]8217;nün açılışı Kozlu Balıkçı Barınağı&[#]8217;nda yapılan törenle gerçekleştirildi.
Zonguldak Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Ekrem Aylanç&[#]8217;ın yanı sıra, Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Betni, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Eksal Kargı, Zonguldak Liman Başkanı Ertuğrul Engiz, Gençlik Spor İl Müdürü Eyüp Erman, 4. Sınıf Deniz Şube Müdürü Sadık Köken, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Polisevi Müdürü Serkan Şahin ile çok sayıda öğretim görevlisi ve yelken kulübü üyeleri katıldı.
Zonguldak Yelken Kulübü Başkanı Ümit Yönet; &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta temiz bir liman olmadığı için yelken sporu gelişemedi. Yelkencilik ekstrem bir spor olduğundan her yerde yapılamaz. Dünyada bütün yelken kulüpleri koylarda, körfezlerde, limanlarda, barınaklarda temiz suyun olduğu yerlerdedir. Kulübümüzde 8 yaşından başlamak üzere her yaşa göre gruplar oluşturacağız&[#]8221; dedi.
Vali yardımcısı Ekrem Aylanç; &[#]8220;Yelken Spor Kulübü&[#]8217;ne her zaman destek vereceğiz. Grubumuzda yarışlara aktif olarak katılanlar var. Bundan sonrada giderek artmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tesisin her türlü yelken faaliyetleri, gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221;dedi.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş konuşmasına denizcilikle ilgili fıkrayla başladı; &[#]8220;Temel otuz sene boyunca gemiye bindiğinde bir kağıt okuyup sandığa koyuyormuş. Sandığa kilitleyip gidiyormuş. Otuz sene sonra Temel ölmüş. Tayfaları merak etmiş; &[#]8216;Ya bu otuz seneden beri ne okuyor her sabah.&[#]8217; Diye sandığı açıp bakmışlar. &[#]8216;İskele sol, sancak sağ&[#]8217; sağını solunu bilmiyor ya!&[#]8217; benimde tek bildiğim bu, o yüzden pek konuşacak bir şeyim yok zaten. Yelken Kulübü&[#]8217;nün yaşaması için elimden geleni yapacağım kalıcı bir bina yapacağım ve sonuna kadar destek olacağım.&[#]8217; dedi.
Konuşmaların ardından ZKÜ öğretim görevlileri tarafından klasik müzik konseri verildi.
Editör: Pusula Gazetesi