Her yıl, düzenlenen festivallerin en önemli programlarından biri olan Festival Korteji, bu yıl da büyük ilgi gördü. Saat 18.00&[#]8217;de Ereğli Lisesi önünden başlayan ve Sokak ve Şenlik Bandosu&[#]8217;nun coşkulu marşlarla eşlik ettiği kortej yürüyüşüne Ereğli halkı, yoğun ilgi gösterdi.
Korteje, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş&[#]8217;ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, festival etkinlikleri dolayısıyla kentte bulunan yabancı ülkelerin temsilci ve sanatçıları katıldı.
Kortejin başlangıcından sonuna kadar Ereğlililerin sevgi gösterilerinde bulunduğu ve çocukların tezahüratlarıyla süren, özellikle maden işçilerinin yoğun alkış aldığı kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı&[#]8217;ndaki ana sahne önünde sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi