Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığının yanı sıra Okulak Mahallesi Muhtarlığı görevini de yürüten Turgut Altınçubuk, iki görevi de başarıyla sürdürüyor.


Muhtar kimliğiyle gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler veren Altınçubuk, adres tespit kontrollerini her ay düzenli olarak yaptığını, mahallesinde yaklaşık 3 ay önce başlayan çalışmalar tamamlandıktan sonra Okulak Mahallesinin Bartın&8217;ın en görkemli mahallesi olacağını iddia etti. Muhtar Altınçubuk, ayrıca yılladır bozuk bir yapıya sahip olan Topçukonağı Caddesi&8217;nde belediye işçileri tarafından yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;a teşekkür etti.


Mahalleme sahip çıkıyorum


29 Mart 2009&8217;da yapılan seçimlerde Okulak Mahallesi Muhtarı olan Turgut Altınçubuk, &8220;Son çıkan bir yasaya göre adres değişikliği bildirim listesine göre mahallemize yeni taşınan vatandaşlarımızı tespit etmek için düzenli kontrol yapıyoruz. Bu tespit neticesinde mahallemizde ikamet eden kimseleri mahallemizde ikamet ettiğine dair bildiriyorum&8221; ifadesini kullandı. Okulak Mahallesi Muhtarı Altınçubuk, &8220;Mahallemizde oturmayıp da yanlış adres beyan edenler için polis takibatı başlatılıyor ve bunun neticesinde eğer Nüfus Müdürlüğüne yalan beyanda bulundularsa 650 TL para cezası uygulanıyor. Biz yalandan adres beyanı yapanları tespit ediliyoruz. Ben bunun önüne geçilebilmesi açısından mahallemde ayda en az 3 defa adres tespiti için dolaşıyorum. En azından bu çalışma ile bizim mahallemize yanlış insanlar gelemiyor. Ben bu çalışmanın mahalleme büyük fayda sağladığını düşünüyorum. Okulak Mahallesi Muhtarı olarak mahalleme elimden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyorum&8221; dedi.


Başkanımız yapılmayan işleri yapıyor


Turgut Altınçubuk &8220;Topçukonağı Caddesi Bartın&8217;ımızın kanayan yarasıydı. Bu caddedeki çalışmalar mahallenin başından başlayarak itfaiyenin oraya kadar devam ediyor. Bu caddenin yolu yıllardır bozuktu ve Bartın&8217;ın en kötü yoluydu. Ayrıca Bartın merkezin en çok taşıt geçen yollarından biri ama şunu da üzerine basaraktan söylüyorum. Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın, kimsenin yapmadığı işi yapıyor. Taşın altına elini soktu demiyorum, büyük kayanın altına elini soktu ve bu caddemizi gezilebilir, araçların rahatlıkla yol alabildiği bir yer haline getirmek için çalışmalar başlattı.


Yol kenarlarına ışıklandırma istiyor


Muhtarlığı severek ve isteyerek yaptığını söyleyen Altınçubuk, &8220;Daha önceden bilindiği gibi bu yolda araçların bir değil iki tekerleği yeri görmüyordu bu yolda. Herkes Cemal Akın Başkanıma dua etsin. Burası Bartın&8217;ımızın en çok işleyen caddesi ve burası örnek cadde olacak. Eğer Orduyeri Mahallesinde olduğu gibi yollara ve kaldırımlara ışık döşenirse Belediye Başkanımız Okulak Mahallesi muhtarlığını çok mutlu etmiş olur. Tabi kendisi bana söz vermişti. Başkanımız her zaman olduğu gibi dediğini yapacaktır&8221; şeklinde konuştu.


Belediyemiz çok çalışıyor


Altınçubuk, &8220;Mahallemizdeki çalışmalar yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Doğal olarak bazen çalışmalara ara verildiği de oluyor. Bu caddede zaten alt yapı yokmuş. Bu sefer burada alt yapı yapılırken belediye çok uğraştı. Bu iş kolay bir iş değil. Aslında çalışma çabuk bitecekti ama kimse burada ana kanalizasyon geçerken bağlantı yaptırmamış. İşte bu da Sayın Belediye Başkanımıza denk geldi. Ortalama bir buçuk aydır bu caddede alt yapı ile uğraşıldı. Büyük çaba sarf edildi. Mahalle sakinlerimiz çile çektiler ama sefasını da sürecekler&8221; dedi.


Emniyet Müdürüne ricada bulundu


Okulak Mahallesi Muhtarı Turgut Altınçubuk, &8220;Sayın Emniyet Müdürümüz Burhan Gümüş&8217;ten de ricam olacak. Mahallemizde bulunan Topçukonağı Caddesi zaten dar bir yol. Bazı vatandaşlarımız bu yola araçlarını park ediyorlar ve bu sıkıntı yaratıyor. Mahallemizdeki çalışmaların ardından Sayın Emniyet Müdürümüz buradaki park sorunu için trafik polisi görevlendirirse çok memnun olurum. Çünkü itfaiyemizin de araçları burada araç park edildiği zaman geçmekte güçlük çekiyorlar ve olaya müdahale gecikebiliyor. Başıboş şekilde, bilinçsizce bu caddeye araç park edenler lütfen uyarılsın&8221; ifadesine yer verdi. Okulak Mahallesi Muhtarı Turgut Altınçubuk, Okulak Mahallesi birinci azası Melih Sarı ile birlikte mahalleyi gezerken gazetemize yaptıkları açıklamada, 1992&8217;de yapılmış olan kavşak suyu çeşmesinin yeniden düzenlemesini beklediklerini de söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi