20 Senegalli öğrenciyi makamında ağırlayan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, misafir öğrencilerin Türkiye&[#]8217;yi ve kendisini ziyaretlerinden çok mutlu olduğunu belirterek, &[#]8220;Senegal&[#]8217;deki Yavuz Selim Okulu&[#]8217;nun öğrencileri olan bu kardeşlerimiz, 19 günlük tatil için ülkemize gelmişler. Bu kardeşlerimizi buraya getirdikleri, bizleri tanıttıkları ve misafir ettikleri için Kdz. Ereğli Yıldırım Koleji&[#]8217;ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Kültürel amaçlı ziyaretler, her iki ülkenin dostluğunun ve kardeşliğinin gelişmesi için de çok çok önemli. Biz zaten, geleneklerimiz ve köklerimiz itibarıyla; gerek Osmanlı&[#]8217;dan gelen kökümüz itibarıyla ve gerekse dini olarak, Afrika&[#]8217;daki insanlarla yüzyıllardır kendimizi hep kardeş olarak hissettik. Türkiye&[#]8217;de gördükleri misafirperverlikten, kardeşlik duygularından övgü ile söz etmeleri, Türkiye&[#]8217;yi sevdiklerini söylemeleri de açıkçası çok hoşumuza gitti. Ziyarete gelen arkadaşlarımızın hepsi başarılı öğrenciler. Bunların hepsi ileride mühendis olacaklar, doktor olacaklar, siyasetçi olacaklar, belki içlerinden cumhurbaşkanı çıkacak. Dolayısıyla, ülkemizle onların ülkesi arasındaki kardeşlik bağları da bu genç kardeşlerimiz vasıtasıyla daha da artacak. İnşallah, bir gün bizde onları ziyaret ederiz&[#]8221; dedi.
Misafir öğrenciler adına konuşan Senegalli öğrenci Mansour da, Türkiye&[#]8217;de olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, &[#]8220;Biz Senegal&[#]8217;in başkenti Dakar&[#]8217;dan geliyoruz. Türkiye&[#]8217;yi ve insanlarını çok sevdik. Yaz tatili için Türkiye&[#]8217;ye geldik ve bir haftadır geziyoruz. Türkiye&[#]8217;yi çok beğendik, çok sevdik. İnsanların misafirperverliğini sevdik, sıcaklığını sevdik&[#]8221; diye konuştu.
Ziyarette, Senegalli öğrenciler adına Mansour; Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;na ülkesini simgeleyen tablo hediye ederken, Başkan Çimenoğlu da öğrencilere, Alaplı Belediyesi logolu şapka ve Türk Bayrağı hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi