Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bünyesinde Bartın&8217;a kurulan Yatırım Destek Ofisi (YDO) personeli Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)&8217;ı ziyaret etti. BAKİAD&8217;ın haftalık düzenlediği kahvaltılı yönetim, istişare ve danışma kurulu toplantısına katılan Bartın YDO Personeli Uzman Osman Bahadır Kalecik ve Koordinatör Fethullah Tatlılıoğlu BAKKA ve YDO&8217;nun işlevi ile ilgili konularda bilgiler verdi.


Geniş katılımla gerçekleşti


Toplantıya BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Bahçıvan, Danışma Kurulu Üyesi Sabri Karaman ve Yunus Özpeynirci, Dernek Tarım Gıda Komisyonu Başkanı Aydemir Toksöz, Makine Metal İşleri Komisyonu Başkanı Engin Yakın, Dayanıklı Tüketim Beyaz Eşya Halı Mobilya Komisyonu Başkanı Salih Günay, Enerji ve Çevre Komisyonu Başkanı Başkanı Hasan Kayar, Danışmanlık Eğitim Finans Sigorta Komisyonu Başkanı Sefai Cesur katıldı.


Yatırımcılara destek olacağız


İl Özel İdaresi binası birinci katında hizmet vermeye başladıklarını belirten Bartın YDO görevlileri, Bartın için yatırım ve yatırımcıya dair her türlü konunun kendilerini de ilgilendirdiğini belirterek, Kalkınma Ajansları mevzuatı gereği yatırımcının izin ve ruhsat işlerini takip ettiklerini söyledi. Kalecik ve Tatlılıoğlu, hedeflerinin Bartın&8217;da istihdam ve yatırımların artması konusunda yatırımcılara destek olmak ve Bartın&8217;ın bir marka ve yatırımcılar için cazibe merkezi olması için çalışmak olduğunu ifade etti.


Proje üretilmesini istediler


BAKİAD Yönetim Kuruluna Bölge Planı oluşması sürecinde sunulan görüş, öneri ve katılımlarından dolayı teşekkür eden Bartın Yatırım Destek Ofisi görevlileri, tüm çalışma ve faaliyetlere aktif katılım ve desteklerin sürmesini, proje teklif çağrıları döneminde proje üretilmesini, belli dönemlerde yapılacak çalıştay, eğitim ve sunumlara katılım ve destek verilmesini istedi.


İrtibat içinde olalım


BAKKA Genel Sekreterliği tarafından İl Özel İdaresinde yapılan toplantı sırasında Bartın&8217;daki sivil toplum kuruluşları ve kalkınma kurulu üyelerine bölge planı oluşma sürecinde görüş ve öneriler sunarak katılım sağlanmasından dolayı teşekkür edildiğini hatırlatan YDO görevlileri, &8220;Bartın&8217;daki girişimci ve işadamlarının YDO&8217;dan istifade etmelerini ve bizimle irtibat içerisinde olmalarını istiyoruz. Yatırım bizimle kolay diyoruz. Önümüzdeki çalışma döneminde Bartın&8217;la ilgili özel çalıştaylar yapacağız&8221; diye konuştu.


Tüm kesimler katılmalı


Görevliler &8220;Bu tür çalıştaylara sadece yatırımcı ve işadamlarının değil, özelde Bartın´ın genelde ise bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için katkı sağlayacak görüş ve önerileri olan ilgili tüm kesimlerin katılımını bekliyoruz. Bartın&8217;ı hep beraber ileriye daha güzel yerlere taşımak istiyoruz. Yatırımcı veya uygulayıcı devlet kurumu değil aracı kurumuz, destekleyici, koordinatör rolümüzle bölgenin gelişme sürecinde katalizör olacağız &8221; şeklinde konuştu.


BAKİAD destek verecek


Yönetim Kuruluna ve dernek bünyesindeki meslek komisyonu başkanlarına yaptıkları bilgilendirmeden dolayı Bartın YDO personeline teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, &8220;Kısa süre içerisinde bölgeyi tanıyıp bölgenin kalkınması ve gelişmesi için plan geliştiren BAKKA&8217;ya ve Bartın YDO&8217;ya teşekkür ediyoruz. Kentimizin kalkınması için el ele omuz omuza vererek çalışmalar yapacağız. Bizler projeler hazırlayacağız YDO bizlere yardımcı olacak. Hazırlayacağımız istihdam odaklı projelere destek bekliyoruz&8221; dedi.


Planda düzenleme yapılmalı


Birol Dikyurt &8220;Bartın Limanının uluslar arası liman olarak işlev kazanıp faaliyete geçmesi, Karadeniz sahil yolu, kapsam ve ulaşım ağı genişletilmiş demiryolu projesi, Zonguldak havaalanının işlevinin daha da artması, duble yolların bitirilmesi gibi projeler hayata geçtiğinde ilimiz köşede kalmaktan kurtulup cazibe merkezi olacaktır. Arsa üretimi ve gelen yatırımcıya arsa sunulabilmesi için Çevre Düzeni Planında da düzenlemeler yapılması gerekli. BAKİAD olarak Bartın YDO&8217;ya elimizden gelen desteği vermeye hazırız&8221; ifadesini kullandı. Daha sonra BAKİAD Yönetim Kurulu YDO personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi