AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, AK Parti İl Gençlik Kolları toplantısına katılarak, gençlerle güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi. İl Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Gençlik Kollarına mensup gençler katıldı. Milletvekili Tunç, AK Parti&8217;nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana her alanda çok büyük icraatlar gerçekleştirdiklerini, ekonomi başta olmak üzere, sağlıkta, eğitimde, bayındırlıkta devrim sayılacak hizmetlere imza attıklarını belirterek, aktif dış politika sayesinde de Türkiye&8217;nin dünyada gündem belirleyen ülke konumuna geldiğini söyledi.



Demokrasimiz güçleniyor



Türkiye&8217;nin gelişmesini istemeyen içte ve dışta şer güçlerin bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç; &8220;Ülkemizin demokrasisi güçlendikçe, hukuk devleti ve sosyal devlet nitelikleri kağıt üstünde kalmayıp, fiiliyata dönüştükçe birileri bundan rahatsız oluyor. Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek adımlar atıldıkça bu durumu hazmedemeyenler ortaya çıkıyor. Ülkemizin gelişmesinden, demokrasi ve hukuk devletinin güçlenmesinden rahatsız olanlar karanlık senaryoları uygulamaya koymaktan çekinmiyorlar. Ancak bu karanlık senaryolar artık tek tek deşifre oluyor. Bu gün en ücra köydeki vatandaşımız bile Ergenekon-PKK bağlantısını net bir şekilde görüyor&8221; dedi.



Mahkeme şekil denetimi yapabilir



Milletvekili Tunç, Anayasa değişikliği referandumuna da değindiği konuşmasında, &8220;Anayasa Mahkemesinin doğru karar vereceğine inandığını belirterek, aksi takdirde mahkeme Anayasayı ihlal ederek kendini inkar etmiş olur&8221; dedi. Anayasa Mahkemesinin sadece şekil denetimi yapabileceğini belirten Milletvekili Tunç, şekil yönünden de hiçbir eksiklik bulunmadığını söyledi.



Antidemokratik hükümleri değiştirdik



Anayasa değişikliğinin hedefinin tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu belirten Milletvekili Tunç; &8220;Yapılan değişiklikler Anayasanın hukuk devleti ve sosyal devlet özelliklerini çok daha güçlendirecektir. Anayasa Mahkemesi, hukuk devleti ilkesini güçlendiren bu değişikliklerin milletimizin onayına sunulmasına fırsat verecek ve milletimiz de 12 Eylül tarihinde sandıkta en doğru kararı vererek, darbe anayasasının antidemokratik hükümlerini değiştirecektir&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi