Eşref&[#]8217;e: &[#]8216;Cenazeler çalgılarla anılmaz&[#]8217;
Uçar&[#]8217;a: &[#]8216;Bizim kafamız talana çalışmaz!&[#]8217;


MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i İslam dışı din ve mezheplerde cenazeleri çalgı ve eğlencelerle ananlara benzetti. Ak Parti İl başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;in kendisini ima ederek sarf ettiği; &[#]8216;Küçük beyinli&[#]8217; sözlerini de eleştiren Korkutan; &[#]8220;Haklı. Bizim aklımız talanlara çalışmaz&[#]8221; dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;ın festival ile ilgili Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e, grizu faciası sonrasında iki işçiye ulaşılamadan bakanların ayrılmasıyla ilgili Ak Parti ve İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;a yönelik eleştirileri dün de devam etti.
Dün yazılı bir basın açıklaması yapan Mustafa Korkutan açıklamalarına yanıt veren Eşref ve Uçar&[#]8217;a yüklendi.
Korkutan, Başkan Eşref&[#]8217;in festival değerlendirmesi ve eleştirileri yanıtlarken sarf ettiği; &[#]8220;Acılarımıza yakışan bir festival oldu&[#]8221; sözlerinin son derece üzücü olduğunu belirtti.
Bunun cenazelerin şarkılarla, çalgılarla anıldığı İslam dışı bazı dinlerdeki geleneği hatırlattığını belirten Korkutan&[#]8217;ın bu seferki eleştirileri oldukça sert oldu.


Uçar&[#]8217;a: Bizim kafamıztalana çalışmaz!


Mustafa Korkutan 17 Mayıs&[#]8217;ta meydana gelen grizu patlaması sonunda ilgili bakanların; &[#]8216;Maden işçileri çıkıncaya kadar Zonguldak&[#]8217;tan ayrılmayacağız&[#]8217; şeklindeki sözlerine rağmen ilgili bakanların Zonguldak&[#]8217;tan ayrılması ile hükümetin TTK ve ÇATES&[#]8217;in özelleştirme politikasını eleştirdiğini belirterek, Uçar&[#]8217;ın buna karşılık; &[#]8220;Küçük beyinli&[#]8221; yakıştırması yapmasını eleştirdi.
Korkutan; &[#]8220;27 Haziran Pazar günü yapmış olduğumuz açıklamalarımız bazı çevrelerde ciddi rahatsızlık oluşturmuş gibi görünmektedir.
Ak Parti´nin Sayın İl Başkanı her zamanki gibi meseleleri anlamaktan ve kavrayabilmekten aciz tavrı ile görevini ifa etmeye gayret etmiştir.
Aslında burada bir hakkıda teslim etmek gerekir. Bizim beynimizin küçük olduğunu söyleyen Hamdi Uçar eğer kendi zekasının fazlalığına vurgu yapmak istiyorsa bu konuda haklı olabilir. Zira; bizim aklımız kendisi gibi "Bu iktidar nasıl olsa bir daha gelmez, o yüzden yapabildiğimiz talanı yapalım, vurabildiğimiz vurgunu vuralım, iktidar nimetlerini kendimize ve yakın çevremize kullandıralım" mantığına pek çalışmaz. Bu konuda sayın Uçar´ın kıvrak zekası takdire şayandır. Ancak bizler sorunları dile getirmeye devam edeceğiz. Verilen sözlerin unutturulmasına müsaade etmeyeceğiz. Aklımız ve gücümüz yettiğince Aziz milletimizin ve Zonguldağın haklarını aramayı sürdüreceğiz. Satılmaya çalışılan ÇATES´in, söz verilerek bitirilmeyen yolların, büyütülmeyen limanın, işsizliğin, yolsuzluğun hesabını millet adına soracağız. Henüz çıkarılmayan 2 şehit cenazemizin ve ailelerinin durumunu unutturmayacağız&[#]8221; dedi.

Eşref&[#]8217;e: Cenazelerçalgılarla anılmaz


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;in festival değerlendirmesinde sarf ettiği; Acılara yakışır bir festival oldu&[#]8221; sözlerinin insanları daha fazla yaraladığını belirten Korkutan şunları söyledi; &[#]8220;Aynı açıklamada festivallerle ilgili düşüncelerimizi ifade etmiştim. Sayın Belediye Başkanımız konuyla ilgili oldukça ilgi çekici bir beyanatta bulunarak "Acılara yakışır bir festival" yaptığını ifade etmiştir. Hatırladığım kadarıyla bizim dışımızda olan bazı dinler ve mezheplerde cenazeler çalgıcılar ve şarkıcılar eşliğinde anılıyormuş!
Sayın Eşref onları kastetmiş olabilir diye düşünüyorum. Ancak bir zamanlar hacca gitmeye niyetlenen sayın Eşref´in bu konularda biraz daha duyarlı olmasını beklerdim. Herşeye rağmen gerçekleştirilen festivale halk katılımının diğerlerine oranla aşırı derecede azlığı bu faaliyetin halk adına yapıldığını iddia edenlere bir ders olmalıdır.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi