Senegal´den Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji´nin İngilizce Yaz kursuna katılmak için gelen öğrenciler, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´ü ziyaret etti. Ziyarette başkan Güngör, Senegalli konukları ile Güney Afrika´da devam eden Dünya Kupası´nı konuştu.

Ereğli Özel Yıldırım Koleji tarafında her sene düzenlenen İngilizce Yaz okuluna katılmak için gelen Türk okulunda öğrenim gören 22 Senegalli öğrenciden Samba, Abdul Latif, Mansour ve İbra Kany, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´ün konuğu oldu. Rehber Öğretmen Engin Devecik ve İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy´un da katıldığı ziyarette Başkan Güngör, Senegal´deki Türk okulu hakkında bilgi aldı. Gülüç Belediye Başkanı Türkçe konuştuğu öğrencilere Dünya Kupası ile ilgili görüşlerini de sordu. Kendisi de eski bir futbolcu olan Gülüç Belediye Başkanı, bu sene düzenlenen Dünya Kupası´nda favori gösterilen ülkelerin başarılı olamadıklarını belirtti. Öğrenciler ise kendilerinin favori takımının İtalya olduğunu, ancak onların da kupaya erken veda ettikleri için üzgün olduklarını dile getirdiler. Ziyaretin sonunda öğrencilerden Samba, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´e Senegal´i temsil eden bir tablo verdi.

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, gerçekleşen ziyaretten ötürü öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederken, beldeyi tanıtan bir kitapçığı da öğrencilere hediye etti.


Editör: Pusula Gazetesi