Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) üretim bölgesinde çalışan işçilere yönelik verilen ilkyardım eğitimi tamamlanarak, başarılı olan personellere ilkyardımcı sertifikası düzenlenen törenle verildi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Müdürlüğü tarafından 14-30 Nisan 2010 tarihleri arasında iki ayrı grup halinde yapılan eğitimler sonrasında çalışan personeller önce yazılı sınava ve daha sonra maketler üzerinde uygulamalı sınava tabi tutuldular. ÇATES Eğitim Salonu´nda düzenlenen eğitimler sonrasında düzenlenen törenle başarılı olan personellere İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan tarafından sertifikaları verildi. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan da, Zonguldak´ta diğer illere oranla ağır sanayinin fazla olduğunu söyledi. İlikhan, &[#]8220;Zonguldak´ta özellikle ağır sanayi kurumları diğer illere oranla daha fazla. TTK, ÇATES, ERDEMİR ve tersaneler bölgesi gibi yerler acil sağlık riskleri taşımaktadır&[#]8221; dedi.
Bu nedenle vermiş oldukları önemli eğitimlerin bu bölgelerde oluşabilecek kazalarda AKUT müdahalenin hayat kurtarabileceğine dikkat çeken Dr. Murat İlikhan, verilen bu eğitimlerin insan hayatı bakımından çok önemli ve kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin mutlaka bu eğitimleri alması gerektiğini söyledi. İlikhan, &[#]8220;Bu neden Çatalağzı Termik Santralinde çalışan ve kurs süresi içersinde başarılı olup sertifika alan personellerin bu sertifikanın hayırlı olmasını diliyorum&[#]8220; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi