Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın göreve başlamasının ardından 2010 yılı Ocak ayında kurulan 153 Hasta Takip Merkezi, hızır gibi hastaların ve kimsesizlerin yardımına yetişiyor. Cengiz Alagözoğulları sorumluluğunda 6 aydır yürütülen birim, sürekli kimsesiz ve ağır hastalara hizmet veriyor. Son 2 ayda takip edilen hasta sayısı 60 kişiden 103 hastaya ulaşırken, kimsesiz ve hastalar hiçbir iş ve işlemlerinde yalnız bırakılmıyor. Merkez tarafından ücretsiz olarak verilen hizmet nedeniyle kimsesiz ve hastalar ise görevlilere teşekkür ediyor. Şuana kadar ise merkeze müracaat edilen ve takip edilen kişilerin arasında kanser, otistik, şizofren, iç hastalıkları, dahiliye, göz, bel fıtığı şeker kalp gibi rahatsızlıkları bulanların yanı sıra çeşitli nedenlerden yatalak olan, ayakları bulunmayan ve felçli insanlarda yer alıyor.
Hastaların evinden alınıp hastaneye nakli, giriş işlemleri, muayene, tedavi, ilaç ve rapor alımı,hatta cerrahi operasyon ve ameliyatlara kadar her sürecin takip edilip, evlerine tekrar geri götürülmesi işlemlerine kadar her aşamayı bizzat takip ettiklerini belirten Hasta takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, &[#]8220;Bu görevi yerine getirirken hastaların sakatlık derecelerine göre bazen zorluklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmak bizi onurlandırıyor. İnsanların iyi günlerinde herkes birlikte olur, önemli olan bu insanların zor ve kötü günlerinde de yanında olabilmektir&[#]8221; dedi.
Alagözoğulları kimsesi bulunmayan ve yardıma ihtiyacı olan hastaların Kozlu Beldesi sınırlarından sabit telefonla 153&[#]8217;ü arayarak birimle irtibat kurmasının yeterli olduğunu da kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi