Tekirdağ´da, özel bir maden ocağında çelik halatın kopması sonucu kontrolden çıkan vagonun çarpmasıyla hayatını kaybeden maden işçisi İsa Aydın memleketi Zonguldak´ta defnedildi.
İki ay önce bir madencilik şirketinde çalışmak üzere Tekirdağ´a giden İsa Aydın (24), çalıştığı maden ocağında halat kopması ile kontrolden çıkan vagonun çarpması sonucu ölmüştü. Cenazesi memleketi Zonguldak´a gönderilen İsa Aydın, Çardaş Mahallesi Camii´nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra mahalle mezarlığında defnedildi. Evlilik hazırlıkları yapan İsa Aydın´ın beş kardeşi bulunduğu belirtildi.
Öte yandan İsa Aydın´ın Türkiye Taşkömürü Kurumu´na işçi alımı için 2008 yılında yapılan mülakatlara katılarak en yüksek puanı almasına rağmen çekilen kuralarda kaybetmesi sonucu işe giremediği öğrenildi. TTK´ya başlayamayan Aydın´ın kaybettiği çekilişlerin ardından birçok işe çalışmak için müracaat ettiği belirtildi.
Ağabeyi Talip Aydın, kardeşinin askerden geldikten sonra TTK´nın mülakatlarına katıldığını anlatarak şunları söyledi: "Mülakatların sonunda yapılan çekilişte kaybedince iş aramaya başladı. Özel ocaklara çalışmaya gitti. Antalya, Adapazarı, Konya gibi birçok il gezdi. Bazı illerde iş bulamadı, bulduğu yerlerde parasını alamadı. Arkadaşları maden ocağında çalışmak istediğini öğrenince Tekirdağ´a davet etti. Kardeşim, parasını düzenli alabileceği bir iş bulabilmesi halinde düğün etmeyi planlıyordu.
Eşyalarını tamamlamıştı. Sadece evine bakabilecek sigortalı olabileceği sabit maaş arıyordu. İki ay önce Tekirdağ´da maden ocağında işe başladı. Parasında sorun yaşamadığı için memnundu. Ama rızkı bu kadarmış."
Editör: Pusula Gazetesi