MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan yaptığı yazılı açıklamada Ak Parti&[#]8217;nin dış ve terörle mücadele politikasını eleştirerek; &[#]8220;Ak Parti, terör örgütü ile pazarlık atan, şehide kelle, katile sayın diyen, peşmerge reisine abi diye hitap eden bir hükümettir&[#]8221; dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan hükümetin terörle mücadele politikasını sert dille eleştirerek bölücülüğün azdırıldığını söyledi.
Son günlerde üst üste acılar yaşandığını belirten Korkutan yaptığı yazılı açıklamada hükümetin yanlış politikalarının sonucu olarak terör olaylarının tırmandığını söyledi.
Büyük Türk Milleti ve onun mensubu olan Zonguldaklılar olarak acılarla dolu günler yaşadıklarını belirten Korkutan, değerlendirmesinde şunları söyledi:
&[#]8220;Geçtiğimiz hafta hain terörün hedefi olan Şemdinli Gediktepe üst bölgesinde 10 Mehmetçiğimiz, Elazığ ili Palu ilçesinde 1 Mehmetçiğimiz, Diyarbakır Silvan ilçesinde 1 Mehmetçiğimiz, bugün itibari ile İstanbul&[#]8217;da ki hain saldırıda 4 Mehmetçiğimiz ve 1 subay kızımız şehit olmuş toplam 34 asker ve sivil yaralanmıştır. Saldırılarda Zonguldaklı kardeşimiz Ramazan Erdem de şehit olmuştur. Türk Milleti bu hain saldırılar karşısında ayaktadır ve infial halindedir.
Milletimiz şehitlerini bağrına basmıştır. Büyük Türk Milletinin dayanacak takati kalmamıştır. Boş sözlerle hamaset kokan nutuklarla geçirilecek zaman yoktur. Gelinilen bu süreçte yıllardır ülkeyi yöneten AKP iktidarının dışarıdan beklediği terörü bitirme icazeti sebebiyle kimlikler tahrip edilmiş ve bölücülük azdırılmıştır. Hükümetin açılım adını verdiği ve bizim uzun süredir &[#]8220;ihanet projesi&[#]8221; olarak adlandırdığımız bu safsata bu gün artık gün yüzündedir&[#]8221; .

&[#]8216;Filistin Fedaisi nerede?&[#]8217;


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;a yönelik sert eleştiriler getiren Korkutan; &[#]8220;Bugün evletlarımızı şehit edenler Başbakan&[#]8217;ın haburda törenle karşılattığı ve kucakladığı teröristlerin açılım arkadaşlarıdır. Artık iyice ortaya çıkmıştır ki; AKP küresel siyasi bir taşerondur. PKK ise küresel silahlı bir taşerondur. Sayın Başbakan acaba şimdi teröristlerin destekleyicisi, şehitlerimizin katillerini kırmızı halılarla karşılamaya devam edecek midir? AKP hükümeti terör örgütü ile pazarlık atan, şehide kelle, katile sayın diyen, peşmerge reisine abi diye hitap eden bir hükümettir. Bu durumda sormak gerekir &[#]8220;Gazze Fatihi-Filistin Fedaisi&[#]8221; şimdi nerededir?&[#]8221; dedi.


&[#]8216;Bahçeli&[#]8217;nin önerilerini gözardı etti&[#]8217;


Başbakan Erdoğan&[#]8217;ın MHP Lideri Bahçeli&[#]8217;nin yapıcı eleştiri ve önerilerini reddettiğini belirten Korkutan; &[#]8220;Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olan Sayın Başbakan, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli&[#]8217;nin terörün bitirilmesi noktasında yapıcı muhalefet anlayışıyla yaptığı tüm önerileri göz ardı etmektedir. Dolayısıyla bundan sonra dökülecek kanların sorumluluğu boş sözlerle oyalananların üzerinde olacaktır&[#]8221; dedi.

&[#]8216;Festival eğlenceleri iptal edilmeli&[#]8217;


Korkutan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a gönderdiği mesajda bugünlerde festival yapmanın yanlış olduğunu belirterek eğlence kısımlarının kaldırılmasını önerdi. Korkutan Başkan Eşref ve Posbıyık&[#]8217;a yaptığı çağrıda; &[#]8220;Gelinen bu noktada MHP İl Başkanı olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde ilimizde özellikle merkez ve Ereğli ilçelerimizde devam eden festival hazırlıklarının eğlence boyutundan tamamen yoksun bırakılmasını ilgililere teklif ediyorum. Yaşanan bölücü terör olaylarında şehit olan Askerlerimize Allah&[#]8217; tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi