18 yaşında üç aylık dini nikahlı B.S., Alaplı ilçesi Ömerli köyü Gökçeler Mahallesi´nde yaşayan sevgilisi Sedat Ş.´ye kaçtı. B.S.´nin kaçtığını duyan genç kızın Gaziantep´de yaşayan dini nikahlı eşi ve 30´u aşkın yakını Alaplı ilçesine gelerek B.S.´yi geri almak istedi. Daha önce savcılık tarafından kızın kendi rızası ile Sedat Ş.´ye kaçtığını belirtmesi üzerine genç sevgililer serbest bırakıldı. Savcılık sorgusunun ardından sevgililer kayıplara karıştı.
Bunun üzerine öfkeli Antepliler damadın Alaplı sanayi sitesinde çalışan ağabeyi Ferhat Ş.´ye saldırdı. Saldırı sonucu Ferhat Ş. kalbinden yaralandı.
Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Ferhat Ş.´nin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi.
Olayı duyan Alaplılı vatandaşlar saldırgan kişileri linç etmek istedi. Bıçaklama olayından sonra olay yerinden kaçan üç kişi, Karşıyaka Mahallesi sahilinde vatandaşlar tarafından yakalandı. Burada vatandaşların tekmeli tokatlı saldırısına maruz kalan şahıslar emniyet güçlerinin araya girmesi ile ölümden döndü. Gaziantepli 3 kişi yaralandı.
Gelinin yakınlarının büyük bir kısmı Alaplı Jandarma Karakolunda gözaltına alınırken yaralılar Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanesi´nde tedavi altına alındı.
İNTERNETTEN TANIŞMIŞLAR
Sedat Ş., internet ortamında tanıştığı B.S. ile uzun bir süre internet üzerinden arkadaşlık yaptıktan sonra 2009 yılında evlenmeye karar verdi. Evlenmek için Gaziantep´ten Alaplı Ömerli köyüne gelen B.S.´nin yaşının 18´i doldurmaması sebebiyle Gaziantep´den gelen ailesi kızlarını jandarma zoru ile geri aldı. Bu arada B.S.´nin ailesi kızlarını akrabalarından bir şahıs ile dini nikahla evlendirdi. B.S. de reşit yaşını kurtarır kurtarmaz üç aylık dini nikahlı eşini bırakıp Alaplı Ömerli köyündeki sevdiği
Sedat Ş.´ye ikinci kez kaçtı.
B.S.´nin ikinci kez kaçması üzerine ailesi 30 kişilik bir grup ile Alaplı ilçesi Ömerli köyüne gelerek B.S.´yi geri almak istedi. Olayın duyulmasının ardından jandarma ekipleri tarafından savcılığa çıkarılan B.S., savcılıkta verdiği ifadesinde kendi isteği ile kaçtığını belirtmesi üzerine savcılık B.S.´yi serbest bıraktı.
Gaziantep´ten gelen 30 kişilik grup Gökçeler köyü ve Alaplı üçgeninde B.S.´yi almak için bekleyişlerini sürdürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi