Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Kasımlı köyü İlköğretim Okulu´nda düzenlenen mezuniyet töreninde okul yararına açık artırma ile ihaleye çıkan koç 3 bin 100 TL´ye satıldı. İlçede 73 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Eyüp Yener, 3 bin 100 TL vererek koçun sahibi oldu. Açık arttırma sonrası konuşma yapan Eyüp Yener, &[#]8220;Eğitimin olduğu her yerde ben varım. Amacım eğitime katkı yapmaktır. Bunun için buradayım. Elimden geldiğince de yardımlarımı eğitim kurumlarına yapmayı sürdüreceğim&[#]8221; dedi.
Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz da, &[#]8220;8 yıllık bir süreçten sonra bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarına büyük ölçüde yön verecek ilköğretim hayatlarının nihayete erdiği bu gün bu sıcak eğitim yuvasından 64 öğrencimiz mezun oldu. Bütün ayrılıklarda hüzün vardır, birlikte geçen zamanın süresi uzadıkça bu hüzün daha da çok artmaktadır. Bir insanın akademik hayatında 8 yıl az bir süre değil, eğitim öğretim kademelerinin en uzun süren bölümüdür. Bizim öğrencilerimizde bu yıllara çok şey sığdırdılar. Belki de velileri refakatinde başladıkları bu okuldan şimdi ideal gelecek kaygısı taşıyarak, mensubu olduğu milletimizin, yurttaşı olduğu devletimizin geleceğinde nasıl daha anlamlı hizmet edebilirim kaygılarını taşıyarak mezun olduklarını düşünmekteyiz. Bizler Kasımlı İlköğretim Okulu Eğitim Kadrosu olarak işimizin daha zor olduğunu biliyoruz. Çünkü bu okuldaki öğrenciler, şairin tanımıyla, kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzeyen, köy çocukları, yalnız ve çileli hayatin çiçekleri, köy okullarında açan, gizli ve sessiz, bakımsız ama kokusu essiz çiçek olarak tanımlanan öğrenciler işte buradan eğiterek uğurladığımız öğrenciler. Çünkü bir çocuğu eğitmek o ülkenin kaderini belirlemektedir. Bütün eğitim kadromuz, okulumuzdaki öğrencilerimizin anne ve babalarının aile büyüklerinin hayat anlayışları ne olursa olsun, yavrularımızı bu ülkenin geleceği için en iyi şekilde hazırlamak için son derce özverili çalışmalar yürütmektedirler. Huzurunuzda tüm eğitim kadroma, yaptıkları son derece özverili çalışmalar için öğrencilerimizi sportif, sosyal, kültürel her açıdan daha nitelikli yetiştirebilme kaygısıyla çalıştıkları için sonsuz teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık, yüreklerine sağlık&[#]8221; dedi.
Mezuniyet töreninde okul birincisi Semiha Özgüç, ikincisi Nuray Toprak ve üçüncüsü Gülay Toprak´a plaketleri ve hediyeleri İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan tarafından verilirken, yıl içerisinde il ve ilçe düzeyinde okul adına ve ferdi olarak dereceye giren 44 öğrenciye başarı belgeleri törene katılan protokol üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Kdz. Ereğli Şube Müdürü Hüseyin Çağ, Alaplı Şube Müdürleri Hüseyin Uysal, Salih Dirican tarafından verildi.
Editör: Pusula Gazetesi