Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesi´ne bağlı maden ocağında ölen 28 madenciden biri olan Hasan Ersin´in 7 yaşındaki oğlu Furkan, buruk bir karne sevinci yaşadı. Çatalağzı İlköğretim Okulu 2.sınıfa geçen Furkan, çok para kazanmak için polis olmak istiyor.
Çatalağzı İlköğretim Okulu 1. sınıfta okuyan 7 yaşındaki Furkan Ersin, babasının ölümünün üzerinden 32 gün sonra karnesini aldı. Buruk bir sevinç yaşan Hasan Ersin, babasının mezarına giderek karnesini gösterdi. Karnesinde zayıfı bulunmayan ve dersleri iyi olan Furkan, "Matematik, Hayat Bilgisi ve Görsel sanatlar dersleri en iyi not aldığım dersler. Babam istediği için okumak istiyorum. Büyünce de polis olmak istiyorum. Çünkü çok para kazanacağım. Aileme bakacağım" dedi.
Eşi Hasan Dilek´in sürekli oğlunun okumasını istediği yönünde telkinleri olduğunu belirten Anne Şerife Dilek, şöyle konuştu: "Çocuğum karne sevincini yaşıyor. Babasının da karnesini görmesini isterdik ama göremedi. Eşim de çok sevinirdi. Babası oğlumun okumasını çok istiyordu. Sürekli okusun istiyordu, ´Okursa sonuna kadar okutacağım. Okusun, benim gibi ocaklarda çalışmasın´ derdi. Biz de ilk iş karnesi ile birlikte babasının mezarına gittik" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi