Zonguldak Valisi Erdal Ata, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi´nde meydana gelen grizu faciası sonrası ocak içerisinden çıkarılamayan Engin Düzcük ve Dursun Kartal isimli madencilerin ailelerine maaş bağlanmadığı ve mağdur edildiği yönünde haberleri eleştirdi.
Ocak içerisinden çıkarılamayan iki madencinin ölüp ölmediği yönünde kesin bir bilgi olmadığı için madencilerin kütükten düşülmemesi nedeniyle ailelere maaş bağlanamadığını anlatan Vali Erdal Ata, aileleri mağdur etmemek için bazı girişimlerde bulunmuştu. Vali Erdal Ata, TTK Genel Müdürü Burhan İnan´ın madencilerin göçük altında olmamaları bilgisini aldıktan sonra Nüfus Müdürlüğüne talimat vererek maden işçilerinin kütükten düşürülmesini istediğini ve maaşların bağlandığını söyledi.
Maden kazasından sonra çoğu gazetede manşet olduklarını belirten Vali Ata, şöyle konuştu: "Maden kazasında bulunamayan iki işçimiz ile ilgili burada sanki bir ihmal söz konusu gibi basın kuruluşları yansıttı. TTK Genel Müdürümüzden göçüklerin yeni kaldırıldığı ve altından iki işçimizin çıkmadığı bilgisini aldık. Bu bilgiyi aldıktan sonra nüfus müdürlüğüne talimat verdim ve dün itibariyle o iki ailenin maaşları bağlandı. Ama basın öyle bir yaygara yaptı ki, ´Aileler mağdur perişan´ diye. Biz hayatını
kaybeden işçilerimizin yakınlarına Başbakanlık´tan gönderilen ödenekle 10 bin TL yardım yaptık. Türk-İş ve Genel Maden İşçileri Sendikası birlikte 5 bin TL yardım yaptı. Bir aylık dönemde ailelere 15 bin TL yardım yapıldı. Hal böyleyken bir aylık maaşları bağlanmadıkları için nasıl mağdur oluyorlar bunu anlamak mümkün değil. Haberleri yaparken daha dikkatli ve doğru bilgi vermekte fayda var."
Editör: Pusula Gazetesi