Zonguldak´ın Gelik beldesinde faaliyet gösteren DE-KA Madencilik´te gece saat 24.00-08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, bu sene de yeni yıla yerin 400 metre altında çalışarak girdiler. Yeni yıla ailelerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşayan madenciler, birbirlerine pasta ikram ederek kucaklaştılar. Madenciler, İsrail´in Filistin saldırısına da tepki gösterirken, dünyaya barış mesajları verdiler. Yeni yılda kan dökülmemesi temennisinde bulunan 31 yaşındaki maden işçisi Erol Alagöz, "Köyümüzden,
çocuklarımızdan, eşimizden, dostumuzdan, anamızdan, babamızdan uzak yer altında çalışıyoruz. Herkesin yeni yılını kutluyorum. Nice seneler diliyorum. Yeni yılda bütün beklentimiz kan dökülmesin, savaşlar olmasın. İsrail´de olan olayları gördük, oradaki din kardeşlerimize de Allah sabır versin diliyorum. Bu yer altında ilk yılbaşı kutlayışım. İzinden de döndüğüm için bir sürpriz oldu" dedi.
Yeni yıla ailesinden uzakta girmenin burukluğunu yaşayan 32 yaşındaki Ertan Tat, "Bugün izinden döndüm. Ailemden uzak kaldığım için üzgünüm, çalışmayınca olmuyor, çalışmak zorundayız. Ailemle birlikte olmak isterdim, ama olmadı. Çocuklarım olsaydı daha memnun olurdum. Filistin´de Müslüman kardeşlerimiz öldü, üzgünüz. Allah onlara sabır versin" diye konuştu.
24 yaşındaki Serkan Kütükçü de, yer altında ilk defa yılbaşı kutladığını belirterek, "Ailem köyde kaldığı için uzaktalar, onun için üzgünüm. Bütün yer altında çalışan madencilerin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
27 yaşındaki Şafak Kaya ise duygularını, "Yeni yılımızı buruk bir heyecanla kutluyoruz. Nedeni, İsrail´in Filistin´e yaptığı saldırı, çocukların öldürülmesi. Bunların olmaması lazım. Türkiye´de de oluyor böyle terör olayları. DE-KA Madencilik olarak yeni yılı buruk kutluyoruz. 2009 bütün Müslüman alemine hayırlı uğurlu olsun" şeklinde dile getirdi.
Madenciler, yaptıkları duaların ardından çalışmalarına devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi