Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği (BKGD) Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Ziyarette BKGD Başkanı Ertuğrul Yüksel, Başkan Yardımcısı Muhammet Çakan, Genel Sekreter Mustafa Kanca, Yönetim Kurulu Üyesi Recep Tufan ve Yavuz Akçakese ve Zonguldak Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu da hazır bulundu. Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği (BKGD) Başkanı Ertuğrul Yüksel, Vali Ata´ya ilçenin çözüm bekleyen projelerinin yer aldığı brifing dosyası verdi. Yüksel, &[#]8220;Biz öncelikli olarak ilçemizdeki eğitim kurumlarındaki eksikliği giderilmesini istiyoruz. Şuan Çok Programlı Lise ve Anadolu Lisesi binasına ihtiyacımız var. Ayrıca Devlet Hastanesi bitişiğine yapılan yeni Diyaliz Ünitesi ödenek yetersizliğinden dolayı hizmete açılamadı. Ayrıca, Gümeli beldesinin 6 kilometrelik yolunun asfaltlanması konusunda yardımlarınızı bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Vali Erdal Ata ise, &[#]8220;BKGD´nin ziyareti beni oldukça mutlu etti. Alaplı ilçesi hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen bir ilçemiz. Diyaliz Ünitesinin yüzde 95´i tamamlandı. Diyaliz merkezinin en kısa sürede hizmete açacağız. Gerekli ödeneği temin ettik. Ayrıca ilçedeki Çok Programlı Lise ve Anadolu Lisesi okul eksiliğinden bilgim yoktu. Sizin vasıtanızla bilgim oldu. Anadolu Lisesi okul binasının yapılması için 2011 yatırım kapsamına aldırmaya çalışacağım. Gümeli beldesi yolunun 6 kilometrelik kısmının asfaltlanması için fizibilite çalışması yaptırdık. Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, söz konusu yolun alt malzemesini kendi imkanlarıyla temin edebileceğini söyledi. Bizde İl Özel İdaresi bütçesinden 6 kilometrelik yolun 3 kilometresinin asfaltlayacağız&[#]8221; dedi.
Ziyarette ayrıca Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği (BKGD) Başkanı Ertuğrul Yüksel, Vali Ata´ya derneğin logosu bulunan şilt hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi