Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, önce Devrek ilçesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu´nu ziyaret etti. Bakan Kavaf, Zonguldak Valisi Erdal Ata´nın aracıyla kuruma gelirken, Bakan Kavaf´ı kurum personeli karşıladı. Kurumu gezen ve yetkililerden bilgi alan Kavaf, daha sonra Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´ni ziyaret etti. Kurum yetkilileri, Bakan Kavaf´a yaşlıların hastaneye gidip gelmesinde sıkıntı çektiklerini söyledi. Bakan Kavaf da, kuruma yaşlıları hastaneye getirip götürecek bir araç alınması talimatını verdi.
AYNI KIYAFETİ GİYDİ
Bakan Kavaf´ın yeni ceketini giymesi dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel bir ödül töreninde aynı kıyafetleri giymişler ve "Gazeteciler yarın ´Pişti oldular´ diye haber yapacaklar" demişti. Tokat Milletvekili Yüksel, eve giderek ceketini değiştirmişti. Bakan Çubukçu bu kez de Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf´ın aynı ceketi giydiğini görünce "Buna pişti denmez ruh ikizi denir" demişti.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Berhan Şimşek de, Bakanların giydiği elbiseye matruşka benzetmesi yapmıştı. Selma Aliye Kavaf, bugün Zonguldak´a geldiğinde üzerinde yine aynı ceket vardı.


Kavaf´ın Çaycuma ziyaretine Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Sosyal Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve daire amirleri katıldı.
Belediye Sosyal Tesisler içinde bulunan Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Çaycuma Huzurevi Müdürlüğü´nü ziyaret eden Aliye Kavaf, burada yetkililerden brifing aldı. Bakan Kavaf, ardından Çaycuma Yetiştirme Erkek Yetiştirme Yurdu´nu ziyaret edecek.
Editör: Pusula Gazetesi