Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediyesi tarafından işletilen Ilıksu Plajı´nın Özel İdare´ye devredilmesine tepki gösterdi. Plajın kendilerince üçüncü bir şahsa işlettirildiği gerekçesiyle ellerinden alındığını belirten Bektaş; "Sadece bir ara öyle bir düşüncemiz vardı. Ama sonradan vazgeçtik" dedi.


Bektaş, açıklamasında; Vali Erdal Ata´nın ´Plajı belediye çalıştırmaya devam etsin´ dediği halde İl Genel Meclis Üyelerinin bu kararı aldığını vurguladı. Karara itiraz etmeyeceğini belirten Bektaş; "Bizden savunma bile alınmadı. İtiraz etmeyeceğim. Küçük düşünen insanlarla uğraşmam. Küçük işlerle hiç uğraşmam" dedi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş düzenlediği basın toplantısında Ilıksu Plajıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Uzun yıllardır Kozlu Belediyesi tarafından işletilen Ilıksu Plajı&[#]8217;nın Belediyenin elinden alındığını belirten Bektaş, itiraz etmeyeceğini belirtti ancak il Genel Meclisi ve Özel İdare&[#]8217;yi de topa tuttu.
Kararın kendisine Vali Erdal Ata tarafından tebliğ edildiğini belirten Bektaş, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından alınan kararın siyasi olduğunu belirtti. Karara sitem eden ve halkın gözünde; &[#]8220;Plajı kaptıran başkan&[#]8221; olmaktan ötürü özür dileyen Bektaş, plajın özel idare tarafından iyi işletilemeyeceğini savundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bektaş şunları söyledi:


&[#]8216;Ilıksu Plajı artık Özel İdare&[#]8217;nin&[#]8217;
&[#]8220;Bugün itibariyle Kozlu Belediyesi yıllardır çalıştırmış olduğu Ilıksu Tesisleri&[#]8217;nden çekiliyor. Bu tesisi Özel İdare artık kendisi çalıştıracak. Belediyemizin Ilıksu Tesisi ile artık hiçbir bağlantısı kalmamıştır. Oradan doğacak işletme sıkıntısı ve insanların mağduriyeti belediyemizi ilgilendirmemektedir. Bundan önce tek taraflı olarak İl Genel Meclis üyelerinin bu kararını ben siyasi olarak düşünüyorum.
Meclisin bu kararıyla belediyemiz ile yapılan anlaşmanın fes edildiği ve belediyenin elindeki tahsisin alındığı, buna gerekçe olarak da dedikodulara dayalı tesisin üçüncü şahıslara devredildiği öne sürülüyor. Kaldı ki Belediyenin resmi makbuz ve girişleri olmasına rağmen böyle bir gerekçe ile bize bile sormadan tek taraflı İl Genel Meclis Üyeleri karar alarak ve bu kararın sonunda Ilıksu Tesisi&[#]8217;ni artık İl Özel İdaresi&[#]8217;nin çalıştıracağı belirttiler. Meclisin bu kararına saygı duyuyoruz, yapacak bir şey yok. Fakat sonuçta tam yazın ortasındayız. İnsanlar dinlencelerini Ilıksu Plajı&[#]8217;nda geçirmesine rağmen çok kısa bir zamanda bu işin kolay olduğunu zannediyorlar. Biz her sezon başında 10 milyar sahil temizliğine, 15&[#]8217;e yakın personel, kanalizasyon, çöp temizliği gibi sorunlarla ilgilendik.


&[#]8216;Meclis dedikoduya dayalı karar aldı&[#]8217;
Meclis bu karar düşünülmeden ve aslı astarını araştırılmadan dedikoduya dayalı bir karar aldı. İl Genel Meclis Üyeleri hep beraber bir yerde toplu yemek yediler ve kararın nasıl alındığını bende öğrenmiş bulundum. İşin kötü ve üzücü tarafı burada halkın mağdur olmasıdır. Çünkü orası büyük bir ihtimalle ileride çöp yığını, kanalizasyon akıntısı ve sahili pis vaziyette karşımıza gelecek. Ilıksu&[#]8217;nun her şeyi ile belediye ilgileniyordu. Bu kararı alan insanların anlık bir kararıdır. Üçüncü şahıslara da veremezler. Verdikleri zaman buradan ruhsat alamazlar. Çünkü aldıkları anda kendileri çalıştırmak zorundalar. Burada amaç halkı sıkıntıya sokmaktır. Bizim Ilıksu Plajı&[#]8217;nı üçüncü şahıslara vermek gibi niyetimiz olmadı ve olmayacaktı da. Bunun bütün vebali ve sorumluluğunu İl Genel Meclis Üyeleri&[#]8217;nin üzerine bırakıyorum. Benimle hiçbir alakası yok. Ilıksu ve Değirmenağzı Tesisleri&[#]8217;ne biz gittikçe modernleştirmeye çalışırken bu kararın alınması çok düşündürücü ve vahimdir.


&[#]8216;Kozlu halkından özür diliyorum&[#]8217;
Zonguldak&[#]8217;ta çalışmayacaksınız, sadece dedikodu yapacaksınız. Kaliteli iş yapmayacaksınız. Çünkü kaliteli iş yaparsanız, bazı kalitesiz insanların kalitesizliği ortaya çıkacaktır. Bu yüzden önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Halkımız Ali Bektaş bir Ilıksu&[#]8217;ya sahip çıkamadı mı diye düşünmesin. Çünkü benimle hiçbir alakası olmayan bir olay ve tamamen bu karar alınırken bize sorulmadı bile. İl Genel Meclisi toplandı ve gittiler birkaç komisyon üyesi yemek yediler, dedikoduya dayalı karar aldılar. Allah yollarını açık etsin. İl Genel Meclis Üyeleri Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin ne yaptığını bilmiyorlar. O yüzden diyorlar ki, &[#]8216;sen ne olursan ol arkadaş, senin kafa yapın bize uymuyor o yüzden bizde senle ilgili düşüncelerimizi uygulamaya koyduk&[#]8217;. Ben de bu kararı uygulamanın başlangıcı olarak düşünüyorum. Ben Kozlu halkından benimle ilgili olmayan ve Ilıksu&[#]8217;da doğacak sıkıntıdan dolayı özür diliyorum. Halkımızı Değirmen Ağzı Plajımıza davet ediyorum. İl Genel Meclis Üyeleri&[#]8217;nin aldığı kararda Zonguldak halkına hayırlı olmasını diliyorum.


&[#]8216;Karara kesinlikle itiraz etmeyeceğim&[#]8217;
İl Genel Meclisi tek taraflı karar aldı. Bizden savunma bile alınmadı. İtiraz etmeyeceğim. Ben küçük düşünen insanlarla uğraşmam. Küçük işlerle hiç uğraşmam. Burada amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?
Burada vatandaş dövülmeye çalışılıyor. Yoksa itiraz etsek mahkeme bir günde karar verir. Ama itiraz etmeyeceğim. Etmeyeceğim ki yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu görsünler. Ilıksu&[#]8217;da dört dörtlük hizmet etseniz dahi bazı eleştirilere maruz kalacaksınız. Ama bizim insanlarımız eli yanmadan ateş tutmak ister. Bu işlerin bu kadar basit olmadığını görecekler.
Kozlu Zonguldak&[#]8217;ın üçte biridir, küçük bir yer değildir. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarıyla uğraşamayan bürokrasi Kozlu&[#]8217;da olay var denildiği zaman demek ki hiç uğraşamayacak. Biz bunları merkeze yansıtmıyoruz. Seçimle gelmiş ve kendilerinin devletin yönetimlerine sadık kaldığını zanneden arkadaşlarımız çocukça aldıkları bu karara itiraz etmeme bile gerek yok.
Kozlu Belediyesi&[#]8217;nin Ilıksu&[#]8217;dan bir geliri yok. Hatta insanlara iyilik olsun diye biz bu sorunlara koşturmaya çalışıyoruz. Benim koltuk derdim olmamıştır. Her şeyi açık açığına konuşmamdaki tek sebep de benim kimseye diyet borcum olmamasıdır. Biz buraya halkın sevgisiyle geldik.
Ellerinden ne geliyorsa yapsınlar. İstedikleri kadar haciz koysunlar. Kozlu Belediyesi dediklerinin hepsini yapacaktır.


&[#]8216;Bu kararı bize Vali Bey bildirdi&[#]8217;
Vali Bey İl Genel Meclisin kararı size bildirilecek dedi. Aslında Vali Bey bu konuda son derece ılımlıydı ve böyle bir şey olmaz dedi.
&[#]8216;Plajı belediye çalıştırmaya devam etsin&[#]8217; dediği halde İl Genel Meclis Üyeleri böyle bir dayatmanın içerisine girdiler. Üçüncü şahıslara vermek gibi bir şey yok. Sadece bir ara öyle bir düşüncemiz vardı. Ama sonradan vazgeçtik. Şimdi İl Genel Meclis Üyeleri diyecek ki Ali Bektaş kendisi vermek istedi. Meclisi eğer böyle bir düşünceniz var ise alın bizden dedim.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi