Turnuvaya Armutçuk Lisesi, Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu, Yayla Mahallesi, Yenimahalle, Kandilli Cemiyeti, Dumanaltı, Kandilli Dayanışma Evi, Kandilli Başı Lojman olmak üzere toplam 8 takım katılırken, ilk 4´e giren Yenimahalle, Kandilli Cemiyeti, Yayla Mahallesi ve Madenci İlköğretim Okulu Play-Off´larda karşı karşıya geldi. Yarı final maçlarında Yenimahallespor grubun favorisi Kandilli Cemiyeti´ni 3-0, Madenci İlköğretim Okulu da Yayla Mahallesi´ni 3-2´lik skorla geçerek adını finale yazdırmıştı. Önceki akşam Kandilli Basketbol Sahasında oynanan final ve üçüncülük dördüncülük maçları yine belde halkının büyük ilgisini gördü. TTK Armutçuk Müessese Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ay, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve ilçe yöneticileri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı ve ilçe yöneticileri, TTK Armutçuk Müessese Müdür yetkililerinin yanı sıra çok sayıda sporseverin katılımı ile gerçekleştirilen final maçlarında üçüncülük dördüncülük maçında Yayla Mahallesi ile Kandilli Cemiyeti karşı karşıya geldi. Zaman zaman çekişmeye sahne olan karşılaşmada Yayla Mahallesi, Cemiyet´in hatalarını da iyi değerlendirdi ve karşılaşmayı 3-1 kazanarak turnuvanın üçüncüsü oldu. Final maçında ise Yenimahallespor ile Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu takımları karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan final maçında Yenimahallespor karşılaşmada güçlü rakibini 3-0´la devirdi ve turnuvanın şampiyonu oldu. Maç sonrası Yenimahallespor cephesinde büyük sevinç yaşanırken Madenci İlköğretim Okulu oyuncuları da karşılaşmanın hakemine tepki gösterdiler. Kandilli Dayanışma Evi Yöneticisi Çağlar Kılavuz daha önce voleybol oynarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Hasan Turan ve şehit Ömer İnce´yi anarak başladığı konuşmasında ilk kez düzenlenen voleybol turnuvasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, &[#]8220;Kandilli´de ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören voleybol turnuvasına katkı sağlayan destek veren TTK Armutçuk Müessesesi yöneticilerine, Yazıcıoğlu ve Yağmuroğlu Şirketler Grubuna, CHP ve AK Parti Ereğli İlçe Başkan ve yöneticilerine, Kandilli Belediyespor yönetimine, turnuvaya katılan tüm oyuncularımıza ve maçları izleyen halkımıza teşekkürü bir borç biliyoruz&[#]8221; dedi.
Turnuvanın üçüncüsü olan Yayla Mahallesi´ne kupasını Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu Müdürü Serap Özdemir verirken, turnuvanın ikincisi Madenci İlköğretim Okulu´na kupasını CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı verdi. Balcı yaptığı konuşmasında Kandilli´de voleybol organizasyonunu gerçekleştiren ve bu organizasyonda yer alan takımları kutlarken, &[#]8220;İnşallah bu tür etkinlikler devam eder&[#]8221; dedi.
Turnuvanın şampiyonu Yenimahallespor ise tezahürat ve alkışlarla şampiyonluk kupasını Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessese Müdür Yardımcısı Abdülbaki Ay´ın elinden aldı. Büyük sevinç yaşayan Yenimahallespor´un başarısını kutlayan Ay, tüm takımların da centilmence bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek organizasyonu düzenlenen ve katılan takımlara teşekkür etti.
Öte yandan gelen talepler doğrultusunda eylül ayı içerisinde bir voleybol turnuvası daha düzenlenmesi hedefleniyor. Kandilli Dayanışma Evi yöneticileri, turnuvanın yeniden yapılması için gerek beldeden gerekse Ereğli´den talepler olduğunu, bu taleplerin değerlendirilmesinin ardından muhtemelen eylül ayı içerisinde bir turnuva daha yapılacağını belirtti
Editör: Pusula Gazetesi