Bartın&8217;da faaliyet gösteren Çelikler Firmasında Proje Müdürü olarak görev yapan Ertuğrul Uzunoğlu çocuğunun eğitim gördüğü Gökkuşağı Anaokuluna Atatürk Büstü yaptırdı. Büstün açılışına protokol büyük ilgi gösterdi. Vali İsa Küçük, Belediye Başkan Vekili Serhat Çörek, Cumhuriyet Başsavcısı Saadettin Arslan, Adalet Komisyonu Başkanı Yalçın Çebiş, Merkez Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Filiz, İl Jandarma Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Çelikler Firması Proje Müdürü Ertuğrul Uzunoğlu ve ailesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri törende hazır bulundu. Atatürk Büstü için yapılan açılış töreninde Gökkuşağı Anaokulu&8217;nda eğitim gören öğrenciler Atatürk şiirleri okudular. Gümüş renkte olan Atatürk Büstünün maliyetinin 3 bin TL olduğu bildirildi.



İsa Küçük&8217;ten Necatigil şiiri


Vali İsa Küçük törende yaptığı konuşmada, &8220;Ertuğrul Uzunoğlu bey çocuğunun okuduğu okulda böyle bir eksikliği gördü ve bu büstü yaptırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu örnek davranış bizi umutlandırdı&8221; dedi. Uzunoğlu ailesini tebrik eden Vali Küçük öğrencilere Behçet Necatigil&8217;in &8220;Atatürk&8221; adlı şiirini okudu. &8220;Ben evvelden yurt deyince, Şimdi rüya gibi gelir, O tarih ne tarihtir, Zaferler peşinde. Sarp dağların eteğinde, Bunca ırmak, Yeşil vadilerden akarak, Dalıp gider bozkırların içine. Herkes işinde gücünde, Gökyüzü, şanlı bayrak, Deniz, orman ve toprak, Yolumuzun üstünde. Ben evvelden yurt deyince, Böyle düşünürdüm yurdumu, Yurdun Atatürk olduğunu, Anladım Atatürk ölünce. Atatürk bu yurda, Ellerini Verdi, Büyüyen çocuklarda, Atatürk´ün elleri. Atatürk bu yurda, Gözlerini verdi, Gökyüzü bir hazin mavi, Atatürk öldü öleli&8221; dizelerinden oluşan şiir ilgiyle dinlendi.


Okul Müdürü teşekkür etti


Okul Müdür Vekili Sonay Saraç Şen ise konuşmasında &8220;Yardımsever vatandaşımız Ertuğrul Uzunoğlu tarafından okulumuza Atatürk büstü kazandırıldı. 2002 yılında kurulmuş olan okulumuza şu anda 85 öğrencimiz eğitim almaktadır. Okulumuzda 4 sınıf olup, 4 öğretmenimiz, 10 sözleşmeli personel, 1 memurumuz hizmet vermektedir. Okulumuz açılışından bugüne kadar her zaman yanımızda olan Milli Eğitim Müdürüm Sayın Hacı Ali Yeşilyurt&8217;a, okulumuza Atatürk büstünün yapılmasını sağlayan Sayın Ertuğrul Uzunoğlu&8217;na teşekkürü borç bilir, hepinize saygılar sunarım&8221; dedi. Okul öğretmenleri Filiz Aslan, Zeynep Bilgin ve Gönül Alptekinoğlu da törende hazır bulundu.


Bir teşekkür de Yeşilyurt&8217;tan


Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da &8220;Büyük kurtarıcımız Aziz Atatürk&8217;ün büstünün Gökkuşağı Anaokulumuza kazandırılması ve bu mütevazi törenle açılması münasebeti ile toplanmış bulunuyoruz. Okulumuzun gerekli ve ihtiyacı olan büstün yapımını üstlenen değerli işadamı Ertuğrul Uzunoğlu Beyefendi&8217;ye bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Büyük Atatürk&8217;ü sevmek onun ardından gözyaşı dökmek demek değildir. Atatürk duyguların üstüne çıkmış, onu heyecanlarda değil akıllarda aramalıyız&8221; dedi.


Atatürk demek çalışmak demek


Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, &8220;Bu büyük insanı her anışımızda sızlanmamalı, düşünmeliyiz. Çünkü Atatürk bilim demektir. Atatürk yurt ve millet için çalışmak demektir. Atatürk demek kendi dilini, kendi milletini sevmek demektir. Her Türk insanı onun ışık dolu sözlerinden kendine vazife çıkarmalı, onun görüş ve düşüncelerini kılavuz olarak kabul etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Atatürk dün nasıl bir milli inanç ve sevgi kaynağı olmuşsa bugün de yarın da yeni nesilleri, hür ve müspet düşüncenin milli sevgi ve güvenin sönmez bir meşalesi olarak aydınlatması temennisi ile hepinize saygılarımı sunuyorum&8221; ifadesini kullandı. Törene katılan protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali İsa Küçük çocuklara büstü göstererek &8220;Çocuklar artık okulunuzun önünde sizi karşılayan bir Atatürk olacak. Sizin başarılarınıza gülümseyecek&8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi