Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası eski başkanı Alaattin Toros ile eski genel sekreteri Aşkın Girgin, "Görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak vermek, suç örgütü üyesi olmak" gibi suçlardan 40 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandıkları davanın duruşmasında tahliye edildi.


Şoförler ve Otomobilciler Odası&[#]8217;nda müfettişlerin yaptığı incelemede tespit edilen usulsüzlükler sonucunda Toros ve Girgin, 19 ay önce tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde, "Denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak, görevi kötüye kullanma, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, rüşvet almak ve vermek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından en az 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Alaattin Toros ve Aşkın Girgin, bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Yıldıray Kaplan, Cengiz Şen, Kemal Aydın, Serdar Girgin, Aykut Güneyoğlu, Sadun Aktürk, Hakan Demir ile avukatları ve yakınları da hazır bulundu.


Toros ve Girgin´in avukatları, müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, 2 sanığın üzerlerine atılı suçlar ağır cezalık olsa da, bazı suçların niteliklerinin değişme ihtimalinin bulunması, tutuklu kaldıkları süre, tüm kanıtların toplanmış bulunması ve kanıtları karartma kuşkularının ortadan kalkmış olmasını dikkate alarak, sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelenirken, 19 aydır cezaevinde bulunan Toros ve Girgin´in tutuksuz yargılanmaları devam edecek.


Editör: Pusula Gazetesi