Pusula Gazetesi&[#]8217;nin 5. Yılı Emirgan Otel&[#]8217;de düzenlenen yemekle kutlandı. İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, yaşanan süreci ve Pusula&[#]8217;nın hedeflerini anlattı. Gecede protokol üyeleri Pusula&[#]8217;nın çabalarına teşekkür ederek çalışanları kutladılar.


Pusula Gazetesi, 5. Kuruluş Yıldönümü&[#]8217;nü Emirgan Otel&[#]8217;de önceki akşam düzenlenen bir yemekle kutladı. Gecenin açılış konuşmasını ve sunumunu yapan Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, ekip olarak her geçen gün kendilerini daha fazla geliştirerek sorumlu yayıncılık yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kentsel ve yaşamsal sorunları irdeleyen, sürükleyen ve çözüme kavuşması için çaba sarf ettiklerini belirten Öksüz, kişi hak ve hürriyet-lerine karşı da duyarlı olmaya özen gösterdiklerine vurgu yaptı. Geceye Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz, Baro Başkanı Kerem Ertem, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, SGK Müdürü Muharrem Demirci, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, MHP Merkez İlçe Başkanı Orhan Korkmaz, önceki dönem Ereğli Belediye Başkanları Murat Sesli ve Aslan Keleş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Erbay, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün, Artvinliler Dernek Başkanı Osman Bekaroğlu, Ankara Zonguldaklılar Dernek Başkanı Tuncay Karakuş, İşadamları Erdal Şeker, Hüseyin Şeker, Serdar Aydan, Şerafettin Turpçu, Tahsin Güner, Celal Ulupınar, İslam Günay, Osman Sayılı, Fatih Keleş, İsmail Kocabacak&[#]8217;ın yanı sıra çok sayıda iş adamı, siyasi partilerin yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Zonguldak ve Bartın Pusula çalışanları katıldı. Samimi ve sıcak bir havada geçen gecede karşılıklı espriler yapıldı. Gecede söz alanlar, Pusula ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.


Açıkgöz: Zonguldak&[#]8217;ı tanıtmamız gerekiyor


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz yaptığı konuşmasında medyanın önemini vurgulayarak; &[#]8220;Pusula Gazetesi ve Dergi&[#]8217;ni kutluyorum. Maden işçisinin emeği ve alın teri ile yarattığı bir kültürle oluşan bir kent ve bu kültüre de hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Elbette başta Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin sahip çıkması gerekiyor. Bizde bunu yapmaya gayret ediyoruz. Biz her zaman maden işçisinin ülkemizin yüz akı olduğunu biliyoruz ve biz de en az maden işçisi kadar kentin yüz akı olmaya gayret ediyoruz. Bu kültürde Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan herkesin çok büyük bir payı var. Bu kültüre sahip çıkıp geliştirerek hem Türkiye&[#]8217;ye hem de dünyaya tanıtmamız lazım. Bunun içinde Pusula Gazetesi&[#]8217;ne ve diğer basın yayın organlarına teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Eşref: Pusula işini iyi yapıyor


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref konuşmasında, Pusula&[#]8217;nın kent ve yaşamsal sorunlara eğilerek yol gösterdiğini vurguladı. Eşref konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Pusula Gazetesi bizi burada buluşturmakla yine basının önemini vurguladı. Ben yerel yönetici olarak kendi adıma basının her zaman daima bizi eleştirileriyle yönlendirdiğine inanırım. Bu yönlendirmeyle biz yerel yöneticilerin daha iyi hizmet yaptığına inanıyorum. Diğer taraftan bakıldığında ise basın sadece bizi yönlendirmekle kalmıyor. Bizi halkla buluşturuyor. Sesimizi halka duyuruyor. Ben bu anlamda Pusula Gazetesi Ailesi&[#]8217;ni kutluyorum. Çünkü bu işi Zonguldak&[#]8217;ta Pusula Gazetesi iyi yapıyor. Basın denildiğinde günlük, haftalık, aylık ve hatta seçim arifesinde çıkan basında var. Dolayısıyla Pusula Gazetesi bu çizgisini dergisini kurduğu 12 yıl öncesinden bu yana bizlere bu hizmeti veriyor. Ben Pusula&[#]8217;yı zaman zaman veya seçim arifesinden çıkan gazetelerle bir tutmuyorum. Zonguldak&[#]8217;ta bir görev yapan. Ekibini tamamlamış büyük bir gazete olarak görüyorum. Pusula&[#]8217;yı köşe yazarları, editörler ve muhabirler olmak üzere tüm ekibiyle Zonguldak&[#]8217;ta ciddi basın görevini üstlendikleri için kutluyorum. Pusula&[#]8217;nın Zonguldak&[#]8217;ta ilerledikçe faydalı işler yapacağına inanıyorum. Daha nice beş yıllar ve başarılarının devamını diliyorum&[#]8221;


Köktürk: Çuvaldızı bize batırıyorlar


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk esprili konuşmasında; &[#]8220;Öncelikle bizleri burada buluşturduğu için başta Ali Rıza Tığ ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz kardeşimizi kutluyorum. Pusula Gazetesi&[#]8217;nin tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Her ne kadar bazen iğnenin dozunu kaçırsalar da ve hatta çuvaldızı bize batırsalar da basını seviyorum. Ben Pusula Gazetesi Ailesi&[#]8217;ne Zonguldak ve Bartın kamuoyunu bilgilendirmelerinden ötürü kutluyorum. Bu anlamda halka gerçekleri anlata bilmekte yerel medyanın önemi ortaya çıkıyor. Bu anlamda yerel basının ulusal basın kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yerel basının ayakta kalması için desteğe ihtiyacı var. Bu zorlu şartlar altındaki çalışmalarından ötürü Pusula Gazetesi ve dergisi çalışanlarına başarılar diliyorum&[#]8221;


Türkmen: Eksiklikleri yazın


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen konuşmasında ortak akıl vurgusu yaptı.
Türkmen konuşmasında; &[#]8220;Zonguldak karaelmasıyla var olan Cumhuriyetin değerlerini barındıran bir şehir. Zonguldak kömürüyle değerli bir kent. Kentin her şeyi var hiçbir eksiği yok. Kömürü, üniversitesi, ormanı ve denizi var. Her şeyi var, sadece biraz sıkıntılar çektiğimiz ortada. İşte bu sıkıntıları gidermek için ortak akıl arıyoruz ve onu da buluyoruz.
Zonguldak hak ettiği değeri ortak akılı bulduğu ve bunu işlek hale getirdiği zaman bulacaktır. Ben Pusula Gazetesi&[#]8217;ne nice başarılar diliyorum. Zonguldak&[#]8217;ın eksiklerini ortaya koymalarını diliyorum. Benim basından bir ricam var. Hepimizin iyi olmasını istediğimiz yerde basının da iyi olmasını diliyoruz. Kulaktan dolma, önemliymiş gibi her şeyi gündeme getirmelerini istemiyoruz. Hepimiz araştırarak bir şeyleri savunacağız. Kimsenin kimseye internet çağında bulunduğumuz bir dönemde gizli tutabileceği hiç bir şey yoktur. Özellikle Zonguldak basını ve Pusula Gazetesi&[#]8217;nin buna dikkat ettiğini biliyorum. Pusula Ailesi&[#]8217;ne nice beş yıllar diliyorum&[#]8221;


Özdemir: Taşı vurasıya atmayın


Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir Pusula&[#]8217;nın farkı buluşturduğunu belirterek; &[#]8220;Pusula Gazetesi Ailesi&[#]8217;ni kutluyorum. Yerel basına şunu söylemek istiyorum. Taşı atın ama asla vurasıya atmayın. Zonguldak Türkiye&[#]8217;nin pozitif anlamda aykırı bir ilidir. Ben bunu Zonguldak&[#]8217;ta olduğum bir buçuk yıldır görüyorum. Türkiye&[#]8217;nin böyle bir ili olmasından ve bende burada görev yapmaktan onur duyuyorum. Buranın milletvekilleri, rektörü, belediye başkanları ve daire müdürleri bir başka oluyor. Zonguldak böylesine güzel bürokratların kıymetini bilmeli. Asla bu söylediklerimin siyasi bir manası yoktur. Üniversitenin kıymetini bilin. Ben bir şehrini böylesine kucaklayan bir üniversite ilk defa görüyorum. Bunun için yerel basına sözüm, taşı atın ama asla vurasıya atmayın. Pusula Gazetesi&[#]8217;nin beşinci yılını kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi