Serinlemek için girdiği Van Gölü´nde boğulan Muhabere Kıdemli Üstçavuş Sebahattin Gökmen, bugün memleketi Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde dualar ve gözyaşlarıyla defnedildi.
Van´dan askeri helikopterle Ankara´ya oradan da Kozlu Belediyesi´ne ait cenaze aracı ile Zonguldak´a getirilen Sebahattin Gökmen´in cenazesi, öğle saatlerinde Kozlu beldesi Askeri Tepe Mahallesindeki annesinin evine götürüldü. Orada yapılan helalleşmenin ardından Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Tepeören köyüne getirildi. Sebahattin Gökmen (32)´in cenazesi, köydeki evlerinin önünde helalleşme için bir süre bekletildi. Türk Bayrağı´na sarılı çocuklarının tabutunun başına geçen annesi Hacer, kız kardeşi Arzu ve eşi Sema, metanetli olmaya çalıştılar. Bir süre kardeşinin tabutunu seven ablası, "Şehit ağabeyim benim. Şehit o" diyerek ağlayan annesinin gözyaşlarını sildi. Annesi Hacer hanım, "Benim içim yanıyor. Devletim, milletim için gitti. Hakkım helal olsun yavrum. Gurur duyuyorum, yavrum seninle. Çok seviyordun görevini yavrum" diye ağladı. Gelini Sema´yı öpen anne Hacer, "Kızım, seni de onun için öpüyorum yavrum. Helal olsun yavrum. Dayan gelinim. Oğlumun yerine öptüm seni güzel kızım" diyerek gelinine sarıldı.
Bir süre sonra kız kardeşi Arzu, 20 aylık yeğeni Mete Yağız´ı kucağına alarak babasının tabutu olduğunu söyledi. Olan bitenden habersiz 20 aylık Mete Yağız, ablası ve babaannesinin telkinleri ile babasının tabutunu okşadı. Mete Yağız´ın zaman zaman tabutun üzerine sarkan yaprakları koparması dikkat çekti. Helalleşmenin ardından Gökmen´in cenazesi, askerlerin omuzunda mezarlık önünde bulunan boş alana getirildi. Sebahattin Gökmen, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına götürüldü. Defin için tabut açılınca, Sebahattin Gökmen´in ailesi cenazeyi görmek istedi. Gökmen´i ölümünün ardından ilk ve son kez gören aile fertleri, mezarlıkta sinir krizleri geçirdi. Yakınlarının yardımıyla güçlükle sakinleştirildiler. Gökmen, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Halil İbrahim Yaşatır, Karadeniz Bölge Komutanlığı Personel ve İdari Şube Müdürü Denizci Yarbay Engin Bor, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, çok sayıda bürokrat, akraba, meslektaş ve sevenleri cenaze törenine katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi