Valilik tarafından geçen sene birlik üyeleri tarafından köy minibüslerine ait ticari plakası olan araçların korunması için verilen dilekçe önce kabul edilmiş, ancak bu sene içerisinde bir karar daha çıkartılarak, öğrenci ve işçilerin servislerini normal araçlarında yapabileceği kararı alınmıştı. Karar birlik üyelerince tepkiyle karşılanmıştı.

Deli Hakkı-Subaşı Kooperatifi Başkanı Recep Günaydın, Ereğli´de köy hattında çalışan minibüs sahiplerinin valilik makamına geçmiş senelerde "M" plakalı hat sahiplerinin mağdur olmaması için dilekçe verdiklerini ve bu dilekçenin kabul edildiğini hatırlattı. Günaydın, zor şartlar altında ayakta durmaya çalışan köy dolmuşlarının alınan bu karar sonrasında sorun yaşayacaklarını ve İl Trafik komisyonu ile birlikte Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı bölge idare mahkemesine vereceklerini kaydetti.

Açıklamasını birlik başkanları ve üyeleri adına yaptığını hatırlatan Recep Günaydın,şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sene alınan karar doğrultusunda "M" plakası olan araç sahiplerinin haklarının korunmasına dair karara Zonguldak Valisi Sayın Erdal Ata imza atmıştı. Ancak aradan geçen bir sene sonrasında İl Trafik Komisyonu, köylerden şehir merkezine öğrenci ve işçileri normal araçların da taşıyabileceği dair alınan karar bizleri sıkıntıya sokmuştur. Bugün Ereğli köylerine servis çeken 60 birlik bulunmaktadır. Bu birliklerde ise toplamda 5 yüzün üzerinde "M" plakası olan aracımız var. Bu araçların sayısını bizler indirmeye çalışırken, bu araçların bile bölgeye fazla geldiğini düşünmemize rağmen İl Trafik komisyonu aldığı karar ile sorunları daha da büyütecektir. Alınan bu karara Ereğli Şoförler Odasının karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile karar veriliyor. Bizler ayda bir gün köylüyü şehir merkezine indiriyoruz. Onun dışında tüm geçim kaynağımız öğrenci ve işçilerdir. Bu bölgelere bir başka araç girerse zaten zor ayakta duran dolmuş sahiplerinin batması anlamına geliyor. Bu nedenle de karara itiraz etmek amacı ile İl Trafik Komisyonunu ve Zonguldak valimiz Sayın Erdal Ata´yı mahkemeye vermeye karar verdik. Adalet tecelli edecektir."

Editör: Pusula Gazetesi