Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl 17.&[#]8217;si düzenlenecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali&[#]8217;nin programını açıkladı. Toplantıya, Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar, bazı belediye meclis üyeleri, Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Festival için hiçbir esnaftan kuruş dahil para toplanmadığını ifade eden Posbıyık, bu yıl en büyük yardımı GSM firmalarının yaptığı belirtti. Başkan Posbıyık, Gelik Maden Ocağı&[#]8217;nda, İskenderun&[#]8217;da şehit olan askerler ve Gazze yolunda hayatını kaybeden vatandaşlar dolayısıyla 18 Haziran Osmanlı Çileği Kültür Festivali kapsamındaki bazı etkinliklerin iptal edildiğini hatırlattı.
Posbıyık, alınan karar gereği, Osmanlı Çileği Festivali&[#]8217;nin sadece kurtuluş bölümünün yapılacağını, yine bu festival kapsamındaki bazı ödüllerin de büyük festivalde sahiplerine verileceğini ifade etti. Festivale CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun da geleceğini belirten Posbıyık, festivalin açılış günü olan 2 Temmuz 2010&[#]8217;da gerçekleştirileceğini belirtti.
Kendisi hakkında çıkan haberleri eleştiren Posbıyık; &[#]8220;Ben bilgi veriyorum sadece, sitemde falan bulunmuyorum. Bu festivale destek veren büyük firmalar var. Zaman zaman yazıldığı gibi bizim maddi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Esnafın boğazı kesiliyor gibi yazılar yazılıyor. Bizim esnaftan para falan istemiyoruz. Bir esnaf gelsin, &[#]8216;Bizden para istediler&[#]8217; desin, Eyvallah. Böyle bir şey yok. Ukrayna&[#]8217;dan dahi bize para geliyor. Erdemir&[#]8217;e kömür verenleri biz burada ağırlıyoruz. Onlar da bize festival için para veriyorlar.&[#]8221; Etkinliklerinin maddi boyutu ile ilgili bilgiler de veren Posbıyık, festivalde yeteri kadar paraları olduğunu, önümüzdeki yılın festivaline de aktarma yaptıklarını söyledi.
Bu yıl ki festival için ortalama 700 bin lira harcama yapılacağını, yaklaşık 200 bin lira da önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek festivale para kalacağını belirten Belediye Başkanı, şöyle dedi: &[#]8220;Para yönünden bir sıkıntımız yok. Bize fabrika yap, falan diyorlar. Ama fabrika için para istediğimizde bize kimse para falan vermiyor. Ama festival olduğu zaman, &[#]8216;benim reklamımı yap&[#]8217; diyerek para veriyor. Bunun aksine iddia eden biri varsa rica ediyorum, bana getirsinler. Asla ve kat&[#]8217;a para toplamaya falan ihtiyacımız yok zaten. Şu ana kadar daha bir lira para toplamadık. Ama bugünden itibaren paralar yağmaya başlar. Böyle kapı arkalarından iddialarda bulunmak hiç hoş olmuyor. Bu tür iddialar mesnetsiz ve yersiz oluyor. Eğer öğrenmek istediğiniz bir şey varsa bir ağabeyiniz olarak açık yüreklilikle size bilgi vermeye hazırım. Tabii ki Ereğli&[#]8217;deki bankalar festivale fazla para veremezler. Ülkemizin her yerinde bir sürü festival oluyor. Genel Müdürlük bizim festivalimiz için para versin, bütün şubelerinin olduğu yerlerdeki festivallerine para vermesi gerekiyor. Ancak buradaki banka müdürleri kendi örtülü ödeneklerinden 3-5 milyar para verirler. Ama Ereğli&[#]8217;de büyük firmalar, inşaat müteahhitleri var. Bunlar zaten her festivalimizde bize para verirler. Ama biz gidip esnaftan falan para almayız. Hani bazı gazeteler yazıyor, &[#]8216;Yok başkan suyunu kesti, yok kapısını kırdı&[#]8217; diye bunlar doğru değildir. Belediyenin şu anda bir tek bankaya borcu vardır. Öncelerden kalan bütün borçlarını sıfırladım, hiçbir sorunumuz kalmadı bunu herkes bilsin.&[#]8221; (İHA)

Editör: Pusula Gazetesi