Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın devamındaki arazilerin, serbest bölge kapsamındaki kamulaştırma çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağını ifade etti.
Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, havaalanının devamındaki arazilerin serbest bölge ilan edilmesinin ardından kamulaştırma çalışmalarının başladığını ve ay sonuna kadar çalışmaların bitirileceğini söyledi. Gündemde olan pistin uzamasının ise kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra netlik kazanacağını belirten Başkan Düzlü,
&[#]8220;Pistin mesafesinin uzatılması, seyri seferin iyileşeceğini ifade ediyor. Sadece büyük uçaklar için değil, normal uçaklar için de yük ve yolcu kapasitesi arttırılabileceği söyleniyor. Havaalanının devamında kalan arazi, serbest bölge alanı olarak ilan edildi. Bu kapsamda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu ayının içerisinde sonuçlanacağını biliyoruz. Serbest bölge alanı içerisinde kalması nedeniyle ne şekilde tasarruf edilir, değerlendirilir. Havaalanının uzaması için nasıl kullanılacağı konusunda teknik olarak bu konuda bilgim yok. Kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra ilgili makamlar onay verir yada vermez. &[#]8221; dedi.
Ayrıca Düzlü, pistin olması gereken yönünde yerleştirildiği ve pistin yönünün değişmesinin gündemde olmadığını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi