Koçal maden arama ruhsatı alanların bu ruhsatları bekletmeden yaşama sokmalarını sağlayan uygulamayı olumlu bulduğunu söyledi. Koçal değerlendirmesinde şunları söyledi:
&[#]8220;Maden Kanunu Yasası mecliste yasalaştı. Bu yasanın Zonguldak&[#]8217;ı etkileyecek çok fazla bir yanı yok. Aslında maden kanunu denildiği zaman sadece kömürü düşünmemek lazım. Çünkü bu yasa sadece kömürü değil bütün madenleri kapsayan yasa ve bu yasanın birçok olumlu yanları var. Örneğin 15 işçiye bir maden mühendisi düşecek. Ruhsat sahiplerinin eskisi gibi fasulye, biber toplar gibi ruhsat toplayamayacak.
Eskisi gibi çantacılık yapamayacak. Aldıkları maden arama ruhsatlarını işletmeye dönüştürme mecburiyetinde olacaklar veya işletmeye dönüştürmek için çabaları olacak. Eğer bu ruhsatları işletmeye dönüştüremezler ise devretmek zorunda kalacaklar. Bu Maden Kanunu Yasası ile aradaki rantlar kaldırılmış olacak.
Daha önce maden arama ruhsatı alanlar işletme yapsın veya yapmasın ruhsatlarını çantada saklıyorlardı. Bu yasa ile bu durum ortadan kalktı. İşletme yapma zorunluluğu getirildi. Bunun Zonguldak&[#]8217;la ilgili pek fazla bir yanı yok. Çünkü bu yasa bütün madenleri kapsıyor&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi