Havaalanının bulunduğu Zonguldak&[#]8217;ın Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, yolcu sayısındaki artış nedeniyle yurt dışına sefer sayısının arttırılacağını söyledi. Yurt dışına hafta içerisinde haftada 2 gün Almanya seferlerinin olduğunu hatırlatan Başkan Düzlü, &[#]8220;Haftanın 5 gününde yurt içi ve yurt dışı seferler oluyor. Şimdilik sadece Cumartesi ve Pazar günleri sefer olmuyor. Şuanki yurt dışı seferleri yeterli gelmiyor. Yolcu fazla olması nedeniyle ayın sonun doğru yurt dışına sefer sayısının arttırılması planlanıyor. Pazar günleri de Almanya seferleri başlanılacağını tahmin ediyoruz&[#]8221; dedi.
Başkan Düzlü, yurt içinde başlatılan İstanbul ve Trabzon seferlerinin de bölgeye bir hareket sağladığını kaydetti. Uçak seferlerinin doğrudan bölgeye ekonomi girdisinin bulunmadığını vurgulayan Düzlü, bölgedeki hareketlilikten şimdilik memnun olduğunu ifade etti.
Düzlü şöyle devam etti:
&[#]8220;Havaalanına gidiş, gelişlerde yolcular zaman zaman beldemize uğruyorlar. Gelenlerin geneli, beldeyi tanımadıkları için gezip görüyorlar. Bu nedenle doğan ihtiyaçlarını bölgemizde gideriyorlar. Önemli ölçüde bize ekonomik girdisi yok ama gerek istihdam, gerekse bölgenin tanınması açısından havaalanı önemli bir hareketlilik sağlıyor. En azından 40&[#]8217;a yakın kişi çalışıyor. Bunların yarısı Saltukova&[#]8217;da kalıyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi