Kaymakamlık önünden cadde boyunca yürüyen minik öğrenciler ellerinde okul öncesi eğitimi anlatan pankartlar taşıdılar. Miniklerin heyecanına velileri de eşlik ederken bol bol hatıra fotoğrafı çektiler. Miniklerin yürüyüşüne Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.
Okul öncesi eğitimden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güneş okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek; &[#]8220;Zeka gelişimin 0- 6 yaş arasında yüzde 60&[#]8217;nın tamamlanıyor. Yapılan araştırmalarda okul öncesi eğitim alan çocukların ilköğretime başladığı yıllarda başarı düzeylerinin çok yüksek olduğu kanıtlanmıştır.
Okul öncesi eğitim alan çocukların kendilerini rahat ifade ederek, o yaşlarda yeteneklerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.
Biz eğitimciler olarak okul öncesine gerekli eğitimi anlatıp ilçemizde okul öncesi eğitim almayan öğrenci kalmaması için gerekli çabayı gösteriyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Şarkılar söyleyerek Barbaros Kutlutaş İlk Öğretim Okulu önünde yürüyüşlerini tamamlayan minik öğrenciler kendi okullarında hazırladıkları şenliklere katıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi