Zonguldak´ta, ev sahibine dizilerde oynadığını söyleyip evini kendisine kiraya vermesini isteyen Ahmet V. ile arkadaşı, borçları ödemeden evden ayrıldı. Elektrik ve su faturası borçları nedeniyle çıkmaza giren ev sahibi, Ahmet V.´ye çağrıda bulundu.
Yeşil Mahalle Akşemsettin Sokakta yalnız başına yaşayan Saliha Çağlar (60), dokuz ay önce tanıştığı oyuncu Ahmet V. ve arkadaşı Yavuz O.´nun evini kiraladığını belirtti. Evi kiraladıktan sonra Ahmet V. ile Yavuz O.´nun bir ay kira ödeyip kendisini dokuz ay sıkıntıya soktuğunu ifade eden Çağlar, Ahmet V.´nin söz vermesine rağmen sözünü tutmadığını öne sürdü.
Evin suyunu Yavuz O.´nun üzerine aldığını, elektriği abonesiz kullandıkları için Ahmet V. ile Yavuz O.´nun kendisine stres yaşattığını söyleyen Saliha Çağlar, şöyle konuştu: "Ahmet ev aramaya geldi. Boş ev lazım olduğunu söyledi. Bana öğretmen olduğunu, özürlü çocuklara eğitim verdiğini, dizi ve film çevirdiğini söyledi. Onları bir şekilde çalışır diye düzenli şekilde kirasını vermesi şartıyla evi kiraladım. Bana her ay düzenli kira vereceklerini söylediler. Bir ay kirayı verdiler. Daha sonra elektrik ve su faturasını ödemediler. İlk başlarda her gece kaldılar. Daha sonraları 10 günde bir kaldılar. Aradan 3-5 ay geçti. Elektrik faturasını da ödemediler, kirayı da vermediler. Bana ödeyeceklerini söylediler. Ben de inandım. Söz verdiler, bende dürüst olmalarını ve kirayı düzenli ödemelerini istedim."
RÜYAMDA KAÇTIKLARINI GÖRDÜM
Yılbaşı nedeniyle yurt dışında kalan çocuklarını görmek için İstanbul´a gittiğini söyleyen Saliha Çağlar, bir rüya gördüğünü belirtti. Rüyada kiracısı olduğunu söylediği Ahmet V.´nin eşyalarını toplayarak gittiğini gördüğünü belirten Çağlar, sözlerine devam etti: "Yılbaşında İstanbul´a gittik. İstanbul´da kaldığım gece rüya gördüm. Rüyamda Ahmet´in arkadaşı ile birlikte kaçtığını gördüm. Onlara Zonguldak´tan gitmeden önce ´gözüm arkada kalmasın´ demiştim. Rüyayı görünce dayanamadım. Annemi de İstanbul´da
bırakıp gece otobüsüyle Zonguldak´a geldim. Sabah erken saatte evin önüne gelmiştim. Eşyaları indirdiklerini gördüm. Karşılaşınca Ahmet V. çok şaşırdı. Beni görünce korktu. Rüyada gördüklerimin aynısını görmüştüm. Bana ´biz kaçakçı değiliz´ demişti."
MAĞDUR OLDUM
Ahmet V. ile arkadaşı Yavuz O.´ya dokuz aydan bu yana ulaşmakta sıkıntı yaşadığını ifade eden Saliha Çağlar, tek başına yaşadığını belirterek borçlar nedeniyle mağdur olduğunu ifade etti. 600 liraya yakın elektrik, 200 liraya yakın su faturası borcu olduğunu belirten Çağlar, şunları söyledi: "9 aylık ev kirası borçları var. Elektrik ve su faturası borçları var. Evi başka birine kiraya veremedim. Elektriği abonesiz kullandılar. 600 lira borç olduğu için kiraya da veremiyorum."
ÇAĞRIDA BULUNDU
Ev sahibi Saliha Çağlar, Ahmet V. ile arkadaşı Yavuz O.´ya çağrıda bulunarak bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istedi. Ahmet V.´den borçlarını ödemelerini isteyen Saliha Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "İl il geziyorlarmış. Benden önce de mahallemizdeki başka birinin evinde oturmuşlar. Ancak onlar da bir yakınlarını oturtacağı için bunları evden çıkartmış. Ben bunlara 9 aydır ulaşmaya çalışıyorum. Ama verdikleri telefonlar sürekli kapalı. Ulaşamayınca stres yaşıyorum. Bir an önce gelsinler
borçları ödeyip kirayı da versinler. Yaklaşık 9 aydır ev boş duruyor. Kendi önemli eşyalarını alıp çöpe atılacak eşyaları bırakmışlar. Eşyalarına dokunmak istemiyorum. Ben de rahatlıkla evimi kiraya vermek istiyorum".
Ahmet V.´nin ev sahibi Saliha Çağlar´a verdiği kartvizitte özel yetenekleri ile oynadığı diziler yer alıyor. Saliha Çağlar, kartviziti göstererek, "Farklı kanallarda 11 dizide oynamış. Figüranlık da yapmış. Animatörlük yapıyormuş. Şarkı söylüyormuş. Oyunculuk yapıyormuş. Benim mağduriyetimi gidersin" diye yakındı.
Editör: Pusula Gazetesi