TTK Karadon Müessesesi´ndeki Yeni Kuyu´da meydana gelen faciada hayatını kaybeden madencilerden Kadir Ötgüç´ün eşi Fatma Ötgüç, bebeğine ´Kadir´ adını verdiklerini söyledi. Ötgüç, bebeği ve 3 yaşındaki oğlu ile eşinin mezarına gitti. Eşinin ocakta kaldığı gün kontrole gideceklerini söyleyen Fatma Ötgüç, "Yavrumu göremeden gitti. Aynı eşime benziyor tıpkı eşim. Saçı başı Kadir´e benziyor" dedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü´ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu´nda 17 Mayıs´ta meydana gelen grizu patlamasında, taşeron firma Yapıtek´te çalışan Kadir Ötgüç de 29 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti.
Çaycuma İlçesine bağlı Coburlar köyünde yaşayan ve eşi öldüğünde 8.5 aylık hamile olan Fatma Ötgüç, Çaycuma Devlet Hastanesi´nde ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Hafta sonu hastaneden taburcu olan, köyde kayınpederi 65 yaşındaki Muhittin ve kayınvalidesi 68 yaşındaki Behice Ötgüç ile birlikte oturan Fatma Ötgüç, kundaktaki bebeği ile eşinin mezarını ziyaret etti.
Hayatını kaybeden madenci Kadir Ötgüç´ün babası Muhittin Ötgüç de, oğlu öldükten sonra huzursuz olduklarını belirterek "Giysileriyle ağızlarını, burunlarını kapatmışlar. İnşaatlarda işçi olarak çalışıyordu. Usta aramaya geliyorlardı köye. Eş dost sayesinde o işi bulmuştu. Keşke oraya girmeseydi, evde olsaydı. Çocukları yetim kaldı. Bunlar hep benim boynumda kaldı. Ben bakacağım" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi